petek, 22. maj 2015

Uspešen prvi slovenski Diplomatski koncert

Uspešen in odmeven prvi slovenski Diplomatski koncert. Umetniki ganili in navdušili. Spodbude z vseh strani, da postane dogodek tradicionalno letno kulturno srečanje diplomatov in gospodarstvenikov. Za nakit FreyWille v dobrodelni dražbi zbranih skoraj 1000 evrov, ki so namenjeni socialno ogroženim, za katere skrbi Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste – Polje.



V sredo, 20. maja, so bili gostje stanovske dvorane na Ljubljanskem gradu priče povsem novega slovenskega kulturnega dogodka, prvega Diplomatskega koncerta. Udeležili so se ga številni tuji veleposlaniki, slovenski častni konzuli in predstavniki gospodarstva. S svojo prisotnostjo sta koncert podprla tudi minister Karl Erjavec s soprogo in ministrica Julijana Bizjak Mlakar s soprogom. Častni gostitelj je bil župan MOL, Zoran Janković. 



Koncert je po zgledu podobnih dogodkov v tujini ustanovil violinist Benjamin Izmajlov in je bil v
prvi izvedbi posvečen 70.letnici konca druge svetovne vojne, toleranci med narodi, miru in strpnosti. 



Nastopili so: mezzosopranistka Manca Izmajlova, violinist Benjamin Izmajlov in znameniti turški pianist Gokhan Aybulus. Publiko je očaral in navdušil čustveno izjemno močen mednarodni programa. V prvi koncertni list so zapisani avtorji Paganini, Händel, Chopin, Dvořak, Prokofiev, Bartók, Caint-Saëns, Schubert – Liszt, Korngold, de Falla, Tura, Piazzola Kernjak in Bernstein.



Ob neformalnem druženju so izvedli tudi dobrodelno dražbo nakita FreyWille. Zbranih je bilo skoraj 1000 evrov za pomoč otrokom iz socialno ogroženih družin, ki jih bo prejela Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje.

FOTOPROJEKCIJA FOTOGRAFIJ