torek, 20. junij 2023

Nova aplikacija za vodenje in spoznavanje Arboretuma Volčji Potok za celo družino!

Arboretum Volčji Potok, kot eden izmed 20 izbranih javnih zavodov iz EU, sodeluje v 2. fazi projekta DOORS – Digitalni inkubator muzejev. DOORS je prejel sredstva iz raziskave Evropske Unije z naslovom Horizon 2020 in inovacijskega programa v okviru sporazuma o dodelitvi sredstev št. 101036071.

Komisija je pozitivno ocenila pilotni predlog Arboretuma Volčji Potok z naslovom »Ustvarjanje e-vodiča po parku z elementi igrifikacije za spodbujanje participacije obiskovalcev« in sprejela njihov pilotni predlog v 2. fazo inkubacijskega programa DOORS. V 2. fazo je bilo izmed 40 sodelujočih kulturnih organizacij izbranih 20 projektov.

Ekipa Arboretuma Volčji Potok je pripravila  e-vodič po parku, ki na zabaven način vzpodbuja raziskovanje parka in spoznavanje zanimivosti o parku in naravi za celo družino.

V aplikaciji uporabniki spoznajo družino Souvan, ki je pred več kot 100 leti  oblikovala park v Volčjem Potoku. Člani družine Souvan vizualno vodijo uporabnike po najlepših delih parka in jim predstavijo najzanimivejše rastline in živali, ki se nahajajo v parku.

Prek formata dvosmerne komunikacije uporabniki opravljajo različne zabavne naloge, zaradi česar je obisk parka še bolj interaktivna in nepozabna izkušnja. 


Uporabniki, ki zaključijo celotno turo, so nagrajeni z brezplačno vožnjo z vlakom Arboretuma Volčji Potok.