sreda, 7. junij 2023

Severa Gjurin očarana začarala publiko na Ruski dači

Da ima Severa Gjurin rada intimne koncerte, ki jo še tesneje povezujejo s publiko, se čuti iz njenih nastopov, je zaznati iz načina, kako nagovori in pristopi k publiki. Njen mehki, žametni glas je v romantično zatemnjeni Ruski dači zvenel še bolj milozvočno, skrbno izbrani glasbeni žanri pa so publiko popeljali od kakovostnega avtorskega popa do odličnega jazza.



Kot dobra vila, tudi z obleko je bila vilinska, je ustvarjala sproščeno, toplo in prijazno vzdušje, v katerem sta prevladovala nežnost in čutnost. Pa tudi strast in moč doseči vsakogar.  Ob spremljavi vrhunskega kitarista Dejana Lapanjeta, mojstra na tolkalih Blaža Celarca ter liričnega multiinštrumentalista Danijela Bogataja je Severa očarala in tudi začarala publiko, ki je na koncu ni želela izpustiti. Fotografiranje, podpisi zgoščenk, pogovori. Vse se je zavleklo pozno v večer. Koncert, ki ga je treba doživeti, saj se naseli v vsa čutila.



 Sicer pa na Ruski dači vsak četrtek vabijo na koncerte, že ta četrtek, 8. junija, Klapa Lavanda, 15. 6. Šmarnogorski kvintet z večerom Avsenikove glasbe, 22. 6. Ditka trio s Ferijem Lainščkom in 29. 6. še Manca Špik. Pa to sploh še ni vse. 

Več na www.ruska-daca.si