ponedeljek, 20. julij 2015

Židan in Kaiser obiskala Biotehnični center Naklo

Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Dejan Židan je na obisku v Sloveniji gostil deželnega glavarja avstrijske Koroške, dr. Petra Kaiserja. Na Brdu pri Kranju sta v dvostranskih pogovorih med drugim izpostavila dobro sodelovanje med Slovenijo in avstrijsko Koroško.
foto platise-0892
V nadaljevanju obiska sta obiskala Biotehnični šolski center Naklo, kjer sta se seznanila s praktičnimi primeri dela dijakov in študentov ter odličnim čezmejnim sodelovanjem. Kaiser je dejal, da iz Biotehničnega centra Naklo odhaja z zelo dobrimi vtisi in da je bil pozitivno presenečen nad načinom in kakovostjo izobraževanja.

Gostu in drugim visokim gostom sta dr. Marijan Pogačnik, direktor Biotehniškega centra Naklo in Irena Gril, vodja medpodjetniškega izobraževalnega centra predstavila park medovitih rastlin, ekološko trgovino in novo mlekarsko delavnico, kjer predelajo ekološko mleko v različne mlečne izdelke.
foto platise-0851
Marijan Pogačnik je ob tej priložnosti predstavil projekt pod geslom „Na skupnih poteh“. S partnerskim dogovorom so ravnateljice Srednje šole Biotehniškega centra Naklo, Kmetijske šole Drauhofen in Kmetijske šole Ehrental maja lani potrdile sodelovanje za naslednja tri leta.

Avstrijski deželni glavar je v okviru obiska v Sloveniji potem obiskal tudi Bled.

Besedilo, foto in video: Janez Platiše