ponedeljek, 20. avgust 2012

Na Dunaju lahko, visoko v zraku, zajtrkujete za 79 evrov

Od 27. do 30. septembra 2012 bo na Dunaju zopet mogoče zajtrkovati, kositi, večerjati ali samo nazdraviti s penino v eni najbolj nenavadnih restavracij na svetu, „Dinner in the Sky“. Potem ko žerjav dvigne mizo za 22 oseb 50 metrov visoko, začne goste v lebdeči restavraciji s kulinaričnimi dobrotami razvajati priznani švedski kuhar. 



Po dobrem odzivu na „Dinner in the Sky“ pred tremi leti na Dunaju je lebdeča restavracija potovala še v številne druge metropole in se maja letos ustavila tudi v Ljubljani. Konec septembra bodo štirje dnevi v dunajskem zabaviščnem parku Prater zopet na voljo adrenalinskim gurmanom, da se za eno uro dvignejo nad Dunaj ter uživajo v vrhunski hrani z razgledom na znamenitosti avstrijske prestolnice.



Potem ko se 22 oseb posede na športne stole okrog velike mize in pripne z varnostnim pasom, jih žerjav dvigne 50 metrov visoko v nebo. V sredini mize je kuhalna površina, na kateri vrhunski švedski kuhar Björn Frantzen pripravlja luksuzne jedi. Za zajtrk v lebdeči restavraciji morajo gostje odšteti 79 evrov na osebo, za enourno večerjo s štirimi hodi pa kar 189 evrov.

Vsekakor je pri tem dobro poskrbljeno tudi za varnost. Tritonska lebdeča miza je narejena po strogih normativih, poleg tega je ves čas prisotno tudi profesionalno osebje, ki skrbi za dobro počutje gostov in brezhibno izvedbo. Na obed pod modrim nebom ali pod zvezdami se lahko prijavijo vsi, ki so višji od 1,50 metra in ki nimajo strahu pred višino.

Foto: © Mydays in www.dinerinthesky.com