torek, 16. september 2008

Sprejem pri predsedniku republike

Predsednik republike dr. Danilo Türk je danes ob mednarodnem dnevu miru sprejel predstavnike slovenskih domoljubnih in veteranskih organizacij, ki so ob tej priložnosti podpisale dogovor o sodelovanju.


Foto: BOBO

Dr. Danilo Türk je poudaril, da so se veteranske in domoljubne organizacije prvič dogovorile za skupno izjavo in sodelovanje in nadeljeval, da prizadevanje za mir nikoli ne zastane, saj je mir vrednota, ki jo je treba nenehno čuvati in za katero si je treba od nekdaj prizadevati.

V imenu domoljubnih in veteranskih organizacij se je predsedniku države zahvalil predsednik Zveze društev vojnih invalidov Slovenije Ivan Pivk, ki je poudaril, da je dogovor, ki so ga podpisali, odprt tudi za druge organizacije, ki delujejo s podobnimi cilji in nalogami.

Foto: BOBO

Dogovor o sodelovanju so podpisali Zveza društev General Maister, Društvo za negovanje rodoljubnih tradicij TIGR Primorske, Zveza združenj borcev za vrednote narodno-osvobodilnega boja Slovenije, Zveza društev vojnih invalidov Slovenije, Zveza veteranov vojne za Slovenijo, Zveza slovenskih častnikov, Zveza policijskih veteranskih društev Sever ter Društvo MORiS Kočevska Reka.