ponedeljek, 12. oktober 2009

V Ljubljani nov Dnevni center za starejše

Ljubljana, 5.10.2009 – V okviru Mestne zveze upokojencev (MZU) in po zaslugi Mestne občine Ljubljana, je na Gosposvetski 4 z dejavnostjo pričel že tretji Dnevni center aktivnosti za starejše (DCA), ki ga bo vodila Tina Vrhunc. Zanimanje za obiskovanje dnevnega centra je veliko. Uradna otvoritev DCA bo v torek 20. oktobra ob 13.uri

Prostori DCA, ki bodo odprti vsak delavnik od 7.30 do 18.00 ure, v petkih do 15.30 ure, so v nekdanjih prostorih lekarne Ajdovščina. Nasproti Figovca. Upokojenci bodo lahko v DCA telovadili, se učili računalništva, kiparjenja z glino. angleščine, francoščine in španščine. Dvakrat na teden bodo šli na trim stezo. V programu sta tudi dve obliki Joge (sahaja in vvž joga). Gojili bodo več vrst plesov. Vsak dan bo na razpolago tudi dnevno časopisje.

Vse dejavnosti za člane dnevnega centra so brezplačne. Člani DCA plačujejo vsak mesec 5,00 € članarine in velja za vse Centre, ki so v Ljubljani še na Povšetovi 20 in Puhovi 6.

Jera Grobelnik, vodja DCA pri MZU Ljubljana je povedala, da je zanimanje za obiskovanje Centra veliko. Tako je že zaseden začetni in nadaljevalni tečaj računalništva za katerega bo računalniško opremo zagotovil Lions klub Ljubljana Barje, izobraževanje pa ISA IT.


Govori Jera Grobelnik, vodja Dnevnih centrov aktivnosti za starejše pri MZU Ljubljana.
.