petek, 15. januar 2010

Slavnostna prireditev inštituta Soča

Inštitut za rehabilitacijo je pridobil naziv Univerzitetni rehabilitacijski inštitut RS - Soča. Predsednik republike Danilo Türk je ob današnji proslavitvi pridobitve naziva dejal, da je s tem inštitut pridobili status, ki ga "uvršča med elitne znanstvenoraziskovalne in pedagoške organizacije na področju zdravstva".



Vendar predsednik ob tem poudarja, da univerzitetni status ni le čast, ampak tudi zaveza pridobivanju in posredovanju višjih ravni znanja, razvoja, uvajanja novih metod, ter iskanju novih načinov zdravljenja in tudi rehabilitaciji, ki je osrednja dejavnost inštituta.



Generalni direktor univerzitetnega inštituta Soča Robert Cugelj pa je na slovesnosti dejal: "Naša stalna usmerjenost je razvoj novih znanj, želja po njihovi širitvi znotraj in izven stroke, ter s tem povezano zgledno sodelovanje tudi z izobraževalnimi institucijami. To je pomemben vidik našega dela, čigar uspešnost potrjuje tudi pridobitev novega naziva," je poudaril.



V kulturnem delu slovesnosti je pod vodstvom Nade Naglič nastopil Mešani pevski zbor Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta Soča.



Po slavnostni prireditvi je bilo uvodno predavanje prof.dr. Staneta Pejovnika, rektorja Univerze v Ljubljani in prof.dr. Helene Burger, dr.med., strokovna direktorica Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta Soča. Temu pa je sledila okrogla miza z naslovom Nova znanja za višjo kakovost življenja.


.