torek, 22. marec 2011

Ruski premier Putin obiskal Slovenijo

Na povabilo premiera Boruta Pahorja je bil na uradnem obisku v Sloveniji ruski premier Vladimir Vladimirovič Putin. Premiera sta največ pozornosti namenila sodelovanju med državama in možnostih za poglobitev gospodarskega sodelovanja. V okviru obiska je bil med drugim podpisan sporazum o ustanovitvi skupnega podjetja Južni tok Slovenija.


Grad Brdo pri Kranju. Foto Janez Platiše.

Putina sta sprejela tudi predsednik republike Danilo Türk in predsednik DZ Pavel Gantar. Program obiska, ki je potekal na Brdu pri Kranju, se je sklenil s svečano večerjo v Gradu Brdo, ki jo je gostil premier Pahor. Putin je v sredo odpotoval na obisk v Srbijo.


Putin je na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana prispel s posebnim letalom. Na letališču ga je sprejel slovenski zunanji minister Samuel Žbogar. Foto Daniel Novakovič sta.


Vladimira Vladimiroviča Putina je pred gradom Brdo z vojaškimi častmi pozdravil in sprejel predsednik Vlade republike Slovenije Borut Pahor. Foto Stanko Gruden sta.


Predsednika Vlad sta se rokovala na terasi Grada Brdo. Foto Janez Platiše.


Pogovor na štiri oči med predsednikom Vlade Republike Slovenije Borutom Pahorjem in predsednikom Vlade Ruske federacije Vladimirjem Vladimirovičem Putinom je potekal Okroglem salonu Grada Brdo. Foto Daniel Novakovič sta.


Plenarni pogovori med delegacijama Republike Slovenije in Ruske federacije so potekali v srebrnem salonu grada Brdo. Foto Nebojša Tejić sta.


Po plenarnem zasedanju sta premiera peš odšla V Kongresni center Brdo. Foto Janez Platiše.


Podpisovanje sporazumov in memurandumov v Kongresnem centru Brdo. Foto Janez Platiše.


Novinarska konferenca v dvorani Splendens, Kongresnega centra Brdo. Foto Janez Platiše.


Ogled razstave Supraseljskega zbornika. Foto Daniel Novakovič sta.


Pogovor med predsednikom Republike Slovenije dr. Danilom Türkom in predsednikom Vlade Ruske federacije gospodom Vladimirjem Vladimirovičem Putinom, je potekal v Srebrnem salonu Grada Brdo. Foto Stanko Gruden sta.


Tudi pogovor med predsednikom Državnega zbora Republike Slovenije dr. Pavlom Gantarjem in predsednikom Vlade Ruske federacije gospodom Vladimirjem Vladimirovičem Putinom je potekal v Srebrnem salonu Grada Brdo. Foto Daniel Novakovič sta.


Svečana večerja, ki jo v čast predsedniku Vlade Ruske federacije Vladimirju Vladimiroviču Putinu priredi predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor je bila v Velikem salonu. Foto Daniel Novakovič sta.


Vladimir Putin si je v poznih večernih urah v spremstvu ljublanjskega župana Zorana Jankoviča in premierja Boruta Pahorja ogledal slovensko prestolnico. Foto Daniel Novakovič sta.
.