torek, 16. julij 2013

ZDUS – Nadaljevali bomo boj za ohranitev pokojnin

V hotelu Delfin v Izoli je potekal Zbor članov zveze društev upokojencev Slovenije. Ena izmed osrednjih tem in načrtov dela je bil nadaljevanje boja za ohranitev pokojnin. Sprejeli so tudi spremembe in dopolnila statuta. Sedaj bo to združenje upokojencev in starejših. 




Imeli so kar obsežen dnevni red. Poleg sprejemanja poročil je tekla beseda o problematiki vzajemne samopomoči, seznanili so se z odstopom podpredsednika Mirka Miklavčiča z dnem 11.9.2012, sprejemom članarine za ZDUS in vzajemnega sklada samopomoči (VS), ki ostaneta istti. Prebran je bil tudi predlog sodnega postopka za ugotavljanje odgovornosti posledic 143. Člena ZUJF. Podelili pa so tudi dve priznanji. Prejeli sta ga Katja Ogris, Hotel Delfin in Slavica Golob, DU Duplek pri Mariboru.










Ker ZDUS-u za dejavnost primanjkuje denarja se je razvnela burna razprava o tem katera dejavnost je bolj pomembna, kulturna ali športna. Poudarjeno je bilo tudi, da se bodo zavzeli, da bo čim hitreje sprejet zakon o dolgotrajni oskrbi. ZDUS je tako velika seniorska organizacija, da nujno potrebuje plačanega tajnika, je bilo povedano na zasedanju. Nimajo pa ga zato, ker nimajo denarja, da bi ga plačali.



VIDEO: Po končanem zasedanju smo za pogovor prosili Matejo Novak Kožuh, predsednico ZDUS, ki je za seniorji.info povedala:    

Besedilo, video in foto: Janez Platiše