četrtek, 15. avgust 2013

Kamfest 2013

V Kamniku poteka 10. Kamfest. Pričel se je 9. avgusta in se bo končal 18. avgusta. Pot me je najprej vodila na Glavni trg kjer je Foto klub Kamnik odprl zelo zanimivo in smiselno postavljeno fotografsko razstavo Oko Kamnika, ki nosi naslov Drugi pogled in bo odprta do 4. septembra 2013.



Fotografije s pomočjo tehnike dvojne ekspozicije prikazujejo drugačen pogled na znane in manj znane motive Kamnika in okolice. Tehnika fotografu omogoča, da en sam posnetek fotografskega filma ali digitalnega senzorja dvakrat izpostavi svetlobi. Na isti posnetek se na ta način lahko zapišeta dva motiva. Rezultat je pester nabor kreativnih fotografij sedmih avtorjev.



Oko Kamnika je vsakoletna razstava Foto kluba Kamnik, ki jo pripravljajo že od leta 2005. Vsako leto se ukvarjajo s temami povezanimi s Kamnikom in njegovo okolico. 



Drugače pa se je sredin program pričel že pozno popoldne, ko je na srečo prenehalo deževati, s predstavo Pravljična ura babice Pra, ki sploh ne pričakuje tigra in se kljub hladu popoldne, v okviru prvega Stankovega memoriala nadaljeval s plezanjem na steni Športno plezalnega odseka PD Kamnik.



Zvečer je na glavnem odru občinstvo navdušila francoska pop zvezda Nadeah v atriju za Šutno pa ambientalni glasbeni recital Selivke s Katarino Juvančič in Dejanom Lapanja. Na Gradu Zaprice je za smeh in dobro voljo, z monokomedijo Star fotr, poskrbel Janez Hočevar Rifle.



Do konca 10. Kamfesta so še štirje večeri s programom, ki se ga lahko podrobno ogledate na povezavi http://www.kamfest.org/kamfest2013/program