ponedeljek, 16. september 2013

V CD cikel predavanj o ljubezni in zaljubljenosti

Dr. Zoran Milivojević in Bruno Šimleša sta priljubljena in priznana pisca in predavatelja o ljubezni in medosebnih odnosih. Letošnjo jesen se bosta slovenskim bralcem in poslušalcem, v Cankarjevem domu v Ljubljani, predstavila s ciklu štirih predavanj oziroma pogovorov o ljubezni, zaljubljenosti in vsem, kar sodi zraven. Pogovore bo usmerjal igralec in radijski urednik Janko Petrovec.



Bruno Šimleša (1979) je diplomirani sociolog in priljubljeni hrvaški pisec. Doslej je objavil sedem knjig, od katerih sta obe pri nas izdani (Ljubeznoslovje in Šola življenja) prevedeni v tudi srbščino in makedonščino, v kratkem pa bosta izšli še v Ameriki.



Dr. Zoran Milivojević (1957) je priznan strokovnjak, psihoterapevt in avtor poljudnih učbenikov s tega področja, med katerimi je večina velikih knjižnih uspešnic (Formule ljubezni, Ulovimo ljubezen, …). Njegova dela so odlično sprejeta v strokovni in tudi laični skupnosti.



NARAVA LJUBEZNI IN ZALJUBLJENOSTI - 16. 9. ob 19. uri
Kakšne so podobnosti med ljubeznijo in zaljubljenostjo? Ima ljubezen rok trajanja? Se zaljubljenost lahko razvije v ljubezen? Ali je nujno, da smo zaljubljeni samo v idejo o nekom, ali ima zaljubljenost vendarle stvarne temelje? Kako spolno življenje vpliva na ljubezen in zaljubljenost?

ZAKON, RAZVEZA, »PRELJUBI« - 14. 10. ob 19. uri
Zakaj so moderni zakoni v krizi? Ali je potrebno zaradi otrok ostati v zakonu, ki ne funkcionira? Kaj vse je potrebno za uspešen zakon in družino? Zakaj se dogaja »preljub« in ali se ga lahko preboli?

ZABLODE V LJUBEZNI - 18. 11. ob 19. uri
Katere so najbolj pogoste zablode o ljubezni? Ali obstajajo sorodne duše? Ali se nasprotja privlačijo? Ali je pomembno, da imamo skupne interese? Zakaj raje verjamemo v zablode kot pa sprejememo resnico?

KAKO ULOVITI LJUBEZEN? IZBIRATI ALI BITI IZBRAN? - 16. 12. ob 19. uri
Ali lahko pritegnemo ljubezen? Ali mi izbiramo ljubezen ali ona nas? Ali se lahko odločimo, da nekoga ljubimo? Koliko je uspešna ljubezenska zveza stvar naključnosti in koliko naših prizadevanj?

Besedilo: Janez Platiše in CD
Foto: Arhiv CD in Janez Platiše