sreda, 29. januar 2014

Študentska pomoč starejšim občanom pri kidanju snega

Civilno-družbena iniciativa (CDI), ki deluje v okviru Študentske organizacije Univerze v Ljubljani, letos že drugo leto zapored organizira akcijo odstranjevanja snega pod sloganom »Pomagam + migam = kidam«. Akcija je namenjena starejšim občanom Ljubljane, ki sami težko opravijo z obilico snega pred svojimi vrati. Akcija bo potekala že danes, v sredo, 29. januarja, nadaljevali pa jo bomo tudi jutri, ko vremenoslovci napovedujejo večjo količino zapadlega snega. Pokličite koordinatorko akcije Tadejo Jurinec na 041 886 005.

Lanski uspeh pri čiščenju dvorišč starejših občanov želimo letos še razširiti, zato smo k sodelovanju povabili tudi Zavod za oskrbo na domu Ljubljana, ki ima širok pregled nad potrebami starejših občanov, ki potrebujejo pomoč na domu. Sodelovanje z zavodom bo tako razširilo in obogatilo projekt ter okrepilo medgeneracijsko sodelovanje, ki si ga tako mladi kot tudi starejši želimo.

Ajda Marič, vodja CDI: »Za akcijo smo se odločili, ker verjamemo v medgeneracijsko sodelovanje. Če lahko na tak način komu pomagamo in morda celo polepšamo dan, smo naredili veliko. Dobra dela lahko prinesejo lastno zadovoljstvo in razveselijo slehernega prebivalca na naši zemlji. Mladi sporočamo, da nam ni mar za ostale, a le komu je mar za mlade?«

Z akcijo začenjamo že danes, v sredo, 29. 1., nadaljevali pa jo bomo tudi v četrtek, 30. 1., ko je napovedana tudi večja količina zapadlega snega. Tisti, ki bodo potrebovali pomoč pri čiščenju dvorišč in pločnikov, lahko pokličejo koordinatorko akcije Tadejo Jurinec na 041 886 005. V akciji bo sodelovalo okoli 20 študentov prostovoljcev, ki bodo starejšim občanom na voljo od 08.00 do 16.00 ure.