sreda, 16. julij 2014

Delavno srečanje Boruta Pahorja in Mira Cerarja

Danes je predsednik republike povabil na delovno srečanje predsednika stranke, ki je na predčasnih volitvah prejela največ glasov volivk in volivcev, g. Mira Cerarja. 

IMG_2187

V enournem pogovoru sta se pogovarjala o postopkih oblikovanja novega Državnega zbora Republike Slovenije in Vlade Republike Slovenije po predčasnih volitvah. Predsednik republike Pahor je obvestil g. Mira Cerarja o njegovi nameri, da se sestane z novoimenovanimi vodji poslanskih skupin v začetku avgusta ter zatem uradno seznani Državni zbor Republike Slovenije z njegovim predlogom za mandatarja za sestavo nove vlade. 

IMG_2225

V tem smislu je glede na njegove pristojnosti in izkušnje v zvezi s tem predsednik republike poudaril pomen uspešnega konstituiranja novega državnega zbora, vključno z izvolitvijo novega predsednika ali predsednice državnega zbora. Sogovornika sta se strinjala, da bi ob potrebnem strpnem in potrpežljivem dialogu med parlamentarnimi strankami in njihovimi poslanskimi skupinami oblikovali novo vlado v drugi polovici septembra.



Po končanem srečanju je Miro Cerar, predsednik SMC dal izjavo za medije in odgovarjal na novinarska vprašanja.

Napisal: Janez Platiše
Foto: Janez Platiše
Vir: UP