ponedeljek, 22. december 2014

Proslava za praznične dni in domovino

Na Podružnični šoli Hrušica, Osnovne šole Božidarja Jakca v Štepanjskem naselju je potekala proslava, ki so jo pod vodstvom Marjance Agrež in ostalih učiteljic, pripravili učenci in učenke, na katero so povabili tudi dedke in babice ter druge. Posvečena je bil prazničnim dnem in domovini. Potekala je v polni dvorani Kulturnega doma na Hrušici. 

01-foto platise-3973

Ker med božičem in novim letom praznuje tudi naša država so v spored proslave, ki je bil sestavljen iz pevskih in glasbenih točk, recitacij ter plesa, v katerem so skupaj z učenci in učenkami nastopili tudi dedki in babice, vpletli še misli o domovini.

05-foto platise-3885

Vprašali so se: Iz česa je domovina? Odgovor: Domovina je iz rek, morja in modrega neba. Je iz travnikov, polja in zelenih gozdov. Domovina je tudi iz mest in vasi, iz hiš, stolpnic in nebotičnikov. V njih živijo ljudje, ki se jim marsikaj pripeti.

41-foto platise-3960 

Domovina je dom. Dom pa je iz očeta in mame in otrok ter seveda iz babice in dedka. V domovini in družini bi moralo biti veliko smeha, saj je smeh zdravilo in najlepše darilo. Smeh polepša dan in prežene skrbi. Prav tako polepša dan tudi vesela pesem.

37-foto platise-3953 

Najlepšo domovino in najboljšo družino ustvarjajo najboljši ljudje. To se trudimo biti mi vsi.

34-foto platise-3944 

In na koncu še prijazno voščilo mladega voditeljskega para: "Dragi dedki in babice ter vsi prisotni. Čestitamo vam za praznik samostojnosti in enotnosti, želimo vam nadvse lepo praznovanje božiča in novega leta."