sobota, 7. marec 2015

54. sejem Dom bo 10. marca odprl vrata

Ljubljana - Sejem Dom, ki bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, vrata odprl 10. marca in trajal do 15. marca, je največja specializirana mednarodna sejemska prireditev s področja graditeljstva v Sloveniji in sosednjih regijah. Novost letošnjega sejma so sejemski popusti, ki jih je pri nekaterih razstavljavcih možno uveljaviti še šest mesecev po sejmu.

S sloganom Črta, načrt, prostor privablja vse tiste, ki načrtujejo prenovo svojih prostorov ali (novo)gradnjo. 548 podjetij iz 32 držav predstavlja ponudbo za dom, gradbeništvo in stavbno pohištvo, ogrevalno in hladilno tehniko, notranjo opremo, proizvode in storitve s področja varovanja in urejanja okolice na 22.000 kvadratnih metrih razstavnih površin. Velika dodana vrednost obsejemskega programa je brezplačno strokovno svetovanje za občane. 

Svetovalci praktično, povsem konkretno ponujajo obiskovalcem rešitve – od ideje do realizacije – pri prenovi starejših stavb, hidroizolaciji in toplotni zaščiti streh in fasad, pri nakupu oken in vrat, pri vprašanjih glede vlage in plesni, glede trajnostne gradnje oziroma zelenih javnih naročil, energetske izkaznice stavb oziroma raznih projektov, ki spodbujajo energetsko učinkovitost stavb, glede sistemov ogrevanja in izbire naprav za hlajenje stanovanj, toplotnih mostov idr. Sejem združuje strokovno javnost na poslovnih srečanjih. 

Celoten obsejemski program sejma Dom, ki je objavljen v katalogu in na spletnih straneh, pripravljajo Gradbeni inštitut ZRMK, Društvo inženirjev in tehnikov lesarstva Ljubljana ter Lesarski grozd pri Gospodarski zbornici Slovenije.

Sejem bo od 10. do 15. marca, od torka do sobote bo odprt od 9.30 do 19.30 ure, v nedeljo pa do 18.00 ure. Redna vstopnica znaša 9 evrov, letošnja novost je Happy Hour – znižana vstopnica 5 evrov, ki jo je mogoče izkoristiti v torek, sredo in četrtek (11.-13. 3.) od 13.00 do 15.00 ure.

Pripravil: Janez Platiše, vir GR