torek, 14. april 2015

3. Mednarodni festival znanja in kulture starejših v Velenju

V sredo 15. aprila bo na Titovem Trgu v Velenju in v Domu kulture, potekal 3. Mednarodni festival znanja in kulture starejših. Organizira ga Slovenska univerza za tretje življenjsko obdobje (UTŽO) skupaj z Univerzo za tretje življenjsko obdobje Velenje. Festival bo posvečen predstavitvi vrednih dosežkov starejših v izobraževanju in kulturi. Udeležili se ga bodo tudi mentorji in ostali izobraževalci odraslih, ki s starejšimi sodelujejo, iz Slovenije in tudi drugih držav. Na prireditev , ki poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja je vstop prost.

Mednarodni festival znanja in kulture starejših povezuje slovenske univerze za tretje življenjsko obdobje in sorodne organizacije starejših iz drugih držav. Pripravljajo ga z zavedanjem, da ob različnih študijskih dejavnostih na univerzah za tretje življenjsko obdobje nastaja veliko vrednih dosežkov, ki starejše povezujejo s svojim okoljem.

Letošnji festival bo potekal v Kulturnem domu Velenje, Titov trg 4, s pričetkom ob 9.30 uri z glasbeno dobrodošlico na ploščadi pred Kulturnim domom. Program v dvorani Kulturnega doma se bo pričel ob 10.00 uri. Na festivalu bodo svoje dosežke na področju izobraževanja in ustvarjanja v kulturi predstavile Slovenske univerze za tretje življenjsko obdobje Velenje, Murska Sobota, Žalec, Ljubljana in Slovenj Gradec, Univerza za tretje življenjsko obdobje iz Zagreba in društvo Šećerlije iz Tuzle.

V popoldanskem času, z začetkom ob 14.00 uri, bo v sodelovanju z Mladinskim informativnim svetovalnim središčem Slovenije potekalo 3. medgeneracijsko srečanje v projektu Slovenska mreža za izobraževanje starejših in medgeneracijsko sodelovanje z naslovom Znaš, nauči drugega: svoboda učenja in povezovanja med generacijami. Festivalsko dogajanje v dvorani bo spremljala razstava fotografij Velenje, moje mesto v avli Kulturnega doma, ki so jo pripravili študenti Univerze za tretje življenjsko obdobje Velenje.

Na dogodku se bodo srečevali starejši v izobraževanju in kulturi, mentorji slovenskih univerz za tretje življenjsko obdobje in ostala zainteresirana javnost.