torek, 7. april 2015

V počastitev Tartinija, koncert orkestra Camerta medica

PIRAN - Pomorski muzej Sergej Mašera Piran je v sodelovanju s Skupnostjo Italijanov in reškim Pomorskim-povijesnim muzejem ter Ateljejem Tartini iz Ljubljane v cerkvi sv. Frančiška v Piranu. v počastitev rojstva Giuseppeja Tartinija, pripravil koncert zdravniškega orkestra Camerata medica iz Ljubljane. Solista sta bila Andrej Gubenšek - violina in Sanja Repše – violončelo. Zadovoljno občinstvo je glasbenike nagradilo z dolgim aplavzom.

Polno cerkev občinstva med katerim je bil tudi Peter Bossman, župan Občine Piran in drugi gostje sta nagovorila Franco Juri in Duška Žitko iz Pomorskega muzeja Piran. Pavle Košorok pa je potem predstavil zdravniški orkester Camerata medica, ki je prvič koncertiral v Piranu. 

Člani orkestra so si pred koncertom ogledali prehodno razstavo Pomorskega in zgodovinskega muzeja hrvaškega primorja z Reke 'Doktor medicine in goslar FRANJO KRESNIK (1869-1943) – Med mojstrstvom in umetnostjo, ki bo uradno odprta 8. aprila ob 19. uri in bo v Pomorskem muzeju Piran, na ogled do 24. maja 2015.

Ob otvoritvi razstave, ki bo v Tartinijevi hiši, bosta na Kresnikovo in Tartinijevo violino zaigrala Krunoslav Marić in Črtomir Šiškovič. Krunoslav Marić bo zaigral na Kresnikovo in Črtomir Šiškovič na Tartinijevo violino. Sledil bo voden ogled razstave v Pomorskem muzeju »Sergej Mašera« v Piranu.