sobota, 29. oktober 2016

Nov način parkiranja v garažni hiši Cityparka

V garažni hiši Cityparka v Ljubljani so s prenovo uvedli nov sodoben način parkiranja, ki omogoča, da hitreje najdemo prosto parkirno mesto. Največja sprememba je ta, da je promet enosmeren in ne glede nato s katere strani pridemo v garažno hišo je do prve polovice garažne hiše možen uvoz na parkirna mesta, ki so označena z rdečo, če je parkirišče zasedeno in zeleno če je prosto. Lučke in svetleče table nam kažejo koliko mest je prostih in kje.


Če parkirnega mesta v pritličju ne najdemo se je potrebno zapeljati v eno izmed nadstropij kjer so še prosti parkirni prostori ali pa se zapeljati iz garažne hiše in ponovno zapeljati vanjo. Ko parkirno mesto najdemo si dobro oglejmo kje smo parkirali in si s pogledom v smeri vožnje poiščemo in zapomnimo označbo garažne ulice. Označbe so namreč precej pomanjkljive. Arhitekti so namreč, to je posebej očitno v pritličju, pozabili, da se potem obrnemo in gremo v Citypark, kar pomeni, da je potrebno garažne ulice vidno označiti tudi v smeri ko gremo v Citypark.

VIDEO - Tone Pugelj, direktor Cityparka v Ljubljani.


Novost so parkirišča za družine z otroki, ki so označena cijan modro barvo in napisom 'Hvala, ker ste pustili mesto mojemu malčku'. Z modro barvo pa so označena parkirna mesta za invalide. V garažni hiši Citypark bodo tudi v bodoče, kadar bo grozila, vremenska ujma imeli odprto garažo hišo. Tudi ob nedeljah in praznikih.