sreda, 5. oktober 2016

Sestanek in delavnica za ljubiteljske rokodelske mojstrice

Na Zvezi društev upokojencev Slovenije /ZDUS/ je potekala delavnica za ljubiteljske mojstrice, ki bodo vodile rokodelske delavnice v Hotelu Delfin v Izoli od 12.12. do 16.12.2016, ki jo je v okviru Komisije za tehnično kulturo pri ZDUS organiziral organizacijski odbor Rokodelske delavnice Delfin 2016.


S pozdravnim nagovorom je srečanje pričel Branko Suhadolnik, organizator rokodelskih delavnic Delfin 2016, ki je predstavil tudi Branko Lopič, novo ljubiteljsko rokodelsko mojstrico, ki je bila izbrana na zadnjem razpisu. Potem je besedo prevzel Andrej Jus, predsednik Komisije za tehnično kulturo, ki je poudaril pomen rokodelske dejavnosti in delavnic. Janez Sušnik, predsednik ZDUS pa je poudaril, da ZDUS podpira tovrstno rokodelsko dejavnost, ki bi bila lahko še bogatejša, če bi bilo več denarja.

VIDEO


V nadaljevanju je Branko Suhadolnik predstavil poročilo o opravljenem izboru ljubiteljskih mojstric in povedal, da je izbor delavnic pripravila Branka Bizjan, organizacijski odbor (OO) pa je izbral 13 ljubiteljskih mojstric, ki bodo vodile delavnice v hotelu Delfin v decembru letos.

VIDEO


Sledilo je predavanje Milene Dimec, ki v katerem je predstavila postopek priprave in izvedbe rokodelske delavnice. Stanko Kotnik pa je predstavil računalniško orodje Google Drive. Oba bosta predavanje za vse udeležence ponovila na Rokodelskih delavnicah Delfin 2016 v Izoli.

VIDEO


Mojstrice Drobnič Sonja, Golob Marija, Janež Slavica, Košir Marjana, Kraljič Mojca, Lopič Branka, Makoter Danica, Murn Francka, Podržaj Mara, Prevorčnik Darinka, Sever Marta, Šmidovnik Marija in Tisnikar Danica so predstavile izdelke, ki se bodo izdelovali na Rokodelskih delavnicah Delfin 2016.

VIDEO


Na koncu pa je Branko Suhadolnik predstavil še posebnosti v navodilu o nakupu, pripravi in dostavi materiala in orodja v Izolo, informacije o pripravi in urniku delavnic v Izoli in pogojih razpisa za mentorje ter možnosti razstave izdelkov ter, da bo tudi predstavitve rokodelcev iz MDSS Koper in društva Anbot Piran. Poleg tega bodo v sredo zvečer nastopile plesalke Zvjezdice 50 plus in klapa Lungomare iz Umaga.