četrtek, 9. marec 2017

Pri Simbiozi brezplačni tečaj uporabe pametnih telefonov

V medgeneracijskem centru Simbioze v marcu poleg ostalih tečajev poteka tudi brezplačni začetni in nadaljevalni tečaj praktične uporabe pametnega telefona, ki je namenjen starejšim od 55 let. Začetni tečaj poteka vsak ponedeljek od 9. do 10. ure, nadaljevalni pa vsak petek ob isti uri na Dunajski 22 v Ljubljani, stavba Slovenijalesa. Vodijo ga mladi in usposobljeni predavatelji. Prijavite se TUKAJ


Na začetnem tečaju se spoznamo s pametnim telefonom, potem sledi učenje osnovnih rokovanj z operacijskim sistemom, uporaba osnovnih aplikacij za klicanje, pošiljanje SMS in MMS sporočil, uporaba fotoaparata, kako se povežem na brezžično omrežje in osnove internetnega brskalnika.

Za tiste, ki osnove že obvladate, je na voljo še nadaljevalni tečaj pametnega telefona, ki vsebuje napredne nastavitve telefona, nalaganje in brisanje aplikacij s telefona, prenašanje fotografij s pomočjo Bluetootha, NFC in plačevanje z aplikacijo, kaj je naloženo na mojem telefonu, aplikacija za pregled datotek, aplikacije za komuniciranje preko interneta, kaj je QR koda in za kaj jo uporabljamo.

Več o brezplačnih izobraževanjih na Simbiozi pa se lahko seznanite na naslednji povezavi.