petek, 14. april 2017

Prodajna konferenca in 35 let hotela Delfin Izola

V hotelu Delfin Izola je od 6. do 8. aprila potekala prodajna konferenca, ki se jo je udeležilo 150 predstavnikov Zveze društev upokojencev Slovenije in slovesnost ob 35 letnici hotela Delfin. Poleg Janeza Sušnika, predsednika ZDUS in Vere Pečnik, podpredsednice ZDUS ter Igorja Kolenca, župana Občine Izola so se slovesnosti udeležili tudi nekdanji direktorji, nekdanji in sedanji zaposleni ter udeleženci tokratne prodajne konference, sedanji in nekdanji člani nadzornih svetov in drugi gostje.

foto platise-8003

Hotel Delfin v Izoli odlikuje izjemna lega ob morju in neposredna bližina izolske marine, ki se z gosti družijo že 35 let. Lokacija hotela ponuja veliko možnosti za odkrivanje slovenske obale. Sprehodite se lahko do središča Izole in ob obali do Kopra ali odkolesarite po poti Paren­zana do Strunjana in naprej do Portoroža. Ima 219 sob, skupaj pa 475 ležišč (od tega 428 osnovnih, 47 dodatnih ležišč), notranji in zunanji bazen, štiri zunanje gostinske lokale, telovadnico, poleg tega pa ponuja kozmetiko, pedikuro, masažo in bogat animacijski program. V letu 2016 so ustvarili 114 608 nočitev.

VIDEO - Nagovor Nine Golob, direktorice hotela Delfin Izola in Janeza Sušnika, predsednika ZDUS


V letu 2016 so bile prenovljene sobe v tretjih nadstropjih, na koncu hodnikov v drugem nadstropjih so uredili knjižne kotičke. Nekaj del je bilo izvedenih tudi v kletnih prostorih hotela, ki so pomembni za delovanje hotela a jih gostje ne vidijo.

foto platise-5974

Na slovesnosti, ki jo je polepšal lep kulturni program je Janez Sušnik med drugim dejal: "Hotel Delfin ima dušo, ki so jo z uspešnim delom ustvarili zaposleni in hotelski gostje. Zato se vsem zaposlenim in direktorici zahvaljujem za vestno delo in uspešno poslovanje in čestitam, tudi ustanoviteljem, ki so pred 35 leti zastavili ta uspešen projekt."

foto platise-5983

Nina Golob pa je pred tem v nagovoru dejala: "Branko Simonovič je rekel, da je zahtevna naloga ostati na vrhu, vendar ko slišim ta aplavz vem, da bomo zmogli in ker mi je dovoljeno sanjati sanjam o tem, da bo hotel poln do zadnje sobe, da bodo gostje še naprej plesali, se veselili in peli, vadili jogo v Kneippovem vrtu, da bo naša picerija najboljša picerija na obali in da bo Pergola postal sodoben lokal katerega bodo hodili gledat in se učit tudi drugi gostinci. Vse te sanje bodo postale tudi resničnost, če nas bo podprl tudi lastnik.

foto platise-5961

Branko Simonovič, ki je bil kar 20 let direktor hotela Delfin pa je povedal nekaj anekdot iz njegovega direktovanja, med drugim tudi to, kako mu je nek 'razpoloženi' hotelski gost dejal, da je samo začasni direktor, potem pa je bil direktor kar 20 let, kako je bilo leta 1999 ko so dogradili 56 sob in dva manjša bazena in leta 2006 ko je Hotel Delfin prejel turistični nagelj. Na koncu pa se je obrnil proti Nini Golob in rekel: " Veš Nina vsi predhodni direktorji smo imeli težko in zahtevno pot navzgor, pot navzgor ni bila lahka, vendar še težje je gor ostati."

foto platise-5945

O tem kako je bilo v letih od 1981 do 1989 ko se je sedanji Hotel Delfin imenoval Počitniški dom upokojencev Slovenije pa je povedal prvi direktor Emrik Eržen, ki je tudi dejal kako ga je napral dež ko se je z motorjem vozil v službo. V nadaljevanju pa poudaril, da je Hotel Delfin danes v marsičem referenčni hotel in kako prijetno se počuti ko opazuje kako se hotel lepo in uspešno razvija skupaj z bogato in celovito ponudbo.

foto platise-5943

Arhitekt tega lepega hotela je Aleksander Bizjak, s tem hotelom živi od prvih dni oziroma od prvih zamisli, ko je ideja začela dobivati obrise, ko je postala načrt na papirju in potem zgradba z lepo vsebino za počitniške dni. V nagovoru je omenil kako je bil presenečen ko je bil izbran v okviru projektantskega podjetja Studio Izola za projektanta. Presenečen je bil predvsem zato ker je bil izmed treh starejših arhitektov izbran prav on, ki je bil mlad pa še dolge lase je imel.

VIDEO - Pogovor z Aleksandrom Bizjakom, arhitektom in Borisom Debeljakom, predsednikom takratnega Izvršnega sveta Občine Izola.


Rad se spominja kako uspešno je prepričal gradbeni odbor, ki ga je vodil Nagode, da vsaka soba imela kopalnico in da v sobah ni bilo 5 ali 6 ležiš. To je bil za takrat zelo visok standard. Prav tako z zadovoljstvom pove, da je bil to prvi hotel, ki je imel sončne kolektorje in to slovenske, ki so bili izdelani v Idriji. Po 15 letih se je hotel pričel temeljito obnavljati in v veliko zadovoljstvo mi je ker je z obnovo uspešno nadaljevala sedanja direktorica Nina Golob. V posebno čast pa mu je bil kompliment, ki mu ga je pred začetkom slovesnosti dal Boris Debeljak, takratni predsednik Izvršnega sveta Občine Izola, ki mu je rekel, da je Hotel Delfin vsako leto mlajši.

foto platise-5997

Župan Občine Izola je kolektivu Hotela Delfin čestital in se zahvalil za plodno sodelovanje in dejal, da Hotel Delfin ustvari polovico vseh nočitev v Občini Izola. Gostje se radi vračajo v Izolo, to pa je za občino in hotel lep kompliment. Pohvalil se je kako vsestransko pomagajo in skrbijo za starejše občane.

foto platise-5820

Vsi ti uspehi pa so rezultat vsakoletnih prodajnih konferenc, ki jih Hotel Delfin organizira zgodaj spomladi. Takrat se na delavnem srečanju dobijo predstavniki Društev upokojencev Slovenije, letos jih je bilo 150, ki so v društvih zadolženi za organizacijo letovanj in vodstvo Hotela Delfin. Z Dašo se dogovorijo in rezervirajo termine letovanj za člane posameznih upokojenskih društev.

foto platise-5871

Organizatorji letovanj pri upokojenskih društvih so hkrati tudi spremljevalci in animatorji upokojencem, ki se odpravijo na letovanje. Pravijo, da jih gre veliko na letovanje prav zato, ker imajo spremstvo in brezplačen avtobusni prevoz in da se sami nebi nikoli odpravili.

VIDEO - Udeležencem prodajne konference je Nina Golob, direktorica Hotela Delfin skupaj z Dašo Ždrnja predstavila uspešno poslovanje v preteklem letu in načrte za letošnje in prihodnja leta.


Udeležencem prodajne konference je Nina Golob, direktorica Hotela Delfin predstavila uspešno poslovanje v preteklem letu in načrte za letošnje in prihodnja leta in pri tem poudarila, da brez predstavnikov društev, ki skrbijo in organizirajo letovanja upokojencev teh lepih uspehov nebi dosegli.

foto platise-7827

Sledila je predstavitev zloženke Po poteh Izolskih parkov, ki je izšla prav ta dan. Potem pa so se odpravili peš po poti Izolskih parkov in se v parku Pietro Coppo, kjer je potekal kulturni program, v katerem je nastopil Mešani pevski zbor Delfin, ki ga je vodila zborovodkinja Maja Cetin. Nekaj pesmi so zapeli tudi ob spremljavi kitarista, med njimi, tudi primorsko himno 'Vstala Primorska'.

foto platise-7901

Pot so nadaljevali nato proti Manziolijevem trgu kjer jih je pozdravil Dean Kocjančič, direktor Turističnega združenja Izola in jim izrekel dobrodošlico ter pohvalo saj skupaj z Delfinom ustvarijo največji turistični preliv v Občini Izola. Tipično primorsko 'marendo' je polepšala odlična glasba in petje Slavkota Ivančiča in pa sveže 'miške', ki so jih komaj sproti napekle Šparžinke iz Kort.

foto platise-6121

Zadnji dan je bil namenjen Velikonočni delavnici, kjer so udeleženci ob mentorstvu 'Delfincev', tako imenujejo rokodelske mojstre in mojstrice, izdelovali okrasne pirhe, ki so jih potem porabili za velikonočno okrasitev.

foto platise-5957

V kulturnem programu, v dneh prodajne konference in slovesnosti ob 35 letnici Hotela Delfin so sodelovali plesna skupina Ali iz Izole, ansambel flavtistk Flavtistra, sopranistka Anemarija Štefančič, gledališka skupina Morje iz Univerze za tretje življenjsko obdobje Izola, folklorna skupina Mandrač iz Kopra in ljudska pevka Marjetka Popovski.
------
VIDEO - Nagovor Brankota Simonoviča, ki je bil 20 let direktor hotela Delfin Izola.


VIDEO - Nagovor Emrika Eržena, ki je bil prvi direktor hotela Delfin Izola.


VIDEO - V kulturnem programu, v dneh prodajne konference in slovesnosti ob 35 letnici Hotela Delfin je sodeloval tudi ansambel flavtistk Flavtistra in sopranistka Anemarija Štefančič.


VIDEO - Slovesnost se je pričela z nastopom plesne skupine Ali iz Izole


VIDEO - V večernem programu je sodelovala folklorna skupina Mandrač iz Kopra in ljudska pevka Marjetka Popovski.


VIDEO - V parku Pietro Coppo je nastopil Mešani pevski zbor Delfin, ki ga je vodila zborovodkinja Maja Cetin.


VIDEO - Tipično primorsko 'marendo' je polepšala odlična glasba in petje Slavkota Ivančiča.