sreda, 3. maj 2017

Zaupni telefon Samarijan je prejel državno nagrado za prostovoljno delo

Ljubljana, 3. 5. 2016 - Predsednik republike Borut Pahor in predsednik odbora za podelitev državnih priznanj na področju prostovoljstva Primož Jamšek sta podelila državno nagrado in priznanja za prostovoljstvo za leto 2016. Nagrado je prejelo Društvo Zaupni telefon Samarijan, ki je v letih delovanja pomembno prispevalo k preventivi na področju duševnega zdravja.


Priznanja na področju prostovoljstva pa so prejeli Društvo za zaščito živali Pomurje, Jolanda Grom Ravnikar, Edvard Kavčič, Tomaž Munda, Milan Ninić in David Razboršek.

Pomursko društvo za zaščito živali je priznanje prejelo za izjemno delo na področju varstva živali, Grom Ravnikarjeva, Kavčič in Ninić pa so priznanje prejeli za izjemno delovanje na področju socialne dejavnosti. Munda je priznanje prejel za delo na področju civilne zaščite in reševanja, Razboršek pa za delo na področju zdravje ter vzgoje in izobraževanja.

Predsednik Pahor se je v nagovoru po podelitvi zahvalil nagrajencem, ki predstavljajo jagodni izbor prostovoljstva v minulem letu, in vsem prostovoljcem, ki s svojim ravnanjem dajejo pomemben navdih mladim ljudem za prihodnost. Pri tem je izpostavil veliko mero nesebičnosti in solidarnosti, s katero prostovoljci skrbijo za druge.

Državna nagrada je najvišje državno priznanje za izjemne dosežke na področju prostovoljstva, njegove promocije in razvoja. Na javni poziv odbora za podelitev državnih priznanj na področju prostovoljstva je prišlo 19 prijav.

Besedilo:Janez Platiše in STA
Foto: Janez Platiše