torek, 29. avgust 2017

V Stični bo srečanje lastnikov električnih vozil

Stična bo v petek in soboto, 1. in 2. septembra gostila lastnike električnih vozil in vse, ki želijo v prihodnje vstopiti v svet električne mobilnosti. Lastniki bodo delili svoje vsakodnevne izkušnje, prednosti in izzive, ki jim jih prinaša slovenska realnost, obiskovalci pa bodo lahko električna vozila tudi preizkusili.


Prireditev Zero Tour 2017 se začne z zborom udeležencev ob 17.00 pred samostanom Stična. Ob 19.00 bo sledila okrogla miza z naslovom Miti in resnice slovenske poti v družbo trajnostne mobilnosti, na kateri bosta sodelovala tudi slovenski inovator in pionir e-mobilnosti Andrej Pečjak iz inštituta Metron ter direktor Zavoda Zadihaj Teo Bunta, ki se ukvarja z raziskovanjem in promocijo rešitev s področja trajne mobilnosti.

Karavana električnih vozil se bo v soboto dopoldan podala na turistično vožnjo in obiskala najznamenitejše turistične točke v občini Ivančna Gorica. Tudi za vse zainteresirane bo prostih nekaj sedežev v električnih avtomobilih in lahko bodo v praksi izkusili sinergijo e-mobilnosti in zelenega turizma. Vsi zainteresirani pa se bodo v soboto ob 16. uri v Stični lahko preizkusili v testni vožnji z različnimi električnimi vozili.