sreda, 18. oktober 2017

5. letno srečanje uporabnikov Zavoda za oskrbo na domu Ljubljana

Ljubljana, 18.10.2017- V marmornati dvorani Gospodarskega razstavišča v Ljubljani je potekalo 5. letno srečanje uporabnikov Zavoda za oskrbo na domu (ZOD), ki se ga udeležijo skupaj s svojci.


Srečanje se je pričelo z glasbeno točko, ki so jo izvedli učenci Orffove skupine Osnovne šole Kašelj. Sledil je pozdravni nagovoru Lilijane Batič, direktorice Zavoda za oskrbo na domu Ljubljana in nato še pozdrav župana Mestne občine Ljubljana Zorana Jankovića. Boris Kobal pa je potem več kot pol ure, s svojim humorjem, zabaval udeležence srečanja. Občinstvo pa so navdušili plesalci standardnih plesov na invalidskih vozičkih.



Ob tej priložnosti sem Liljano Batič, direktorico ZOD povprašal kakšen je namen tega srečanja in če je srečanje namenjeno samo uporabnikom ZOD.

Po uradnem delu srečanja in kulturnem programu, ki ga je povezoval Amir Crnojević, ki na ZOD vodi dva programa. je sledila pogostitev z druženjem, ki je trajalo do 19. ure. Potem pa je pet namenskih  mestnih avtobusov večino udeležencev peljalo domov. Treba je poudariti, da je bil avtobusni prevoz za uporabnike in njihove svojce brezplačen, prav tako so nekatere uporabnike spremljale socialne oskrbovalke in prostovoljci.