četrtek, 5. oktober 2017

TEST: Mobilni telefon Crosscall Trekker-X3 za zahtevne vremenske in klimatske razmere

Na slovenski trg je prišel nov pametni mobilni telefon Trekker-X3 vodilnega francoskega proizvajalca Crosscall, ki je namenjen za zahtevne vremenske in klimatske razmere ter ga lahko uporabljamo tudi v vodi. Trekker-X3 je za sladko in slano vodo ter prah neprepusten, trpežen (po standardu IP67) in je robustno eleganten pametni telefon. Že sama embalaža nam nakazuje, da gre za telefon, ki je nekaj posebnega.



Najnovejši proizvod znamke Crosscall in paradni konj, v sebi združuje vso tehnološko znanje, ki ga proizvajalec premore je Trekker-X3. Za razliko od drugih telefonov na trgu premore nabor namenskih senzorjev, ki prepoznajo okolico, vreme, teren itd. S pomočjo nameščene aplikacije X3-sensors se lahko uporabnik v vsakem trenutku prepriča, s čim ima opravka. Skratka kot nalašč za terensko delo, športnike, pustolovce, popotnike in drugi zahtevne uporabnike.



Zaslon je 5-palčni polne visoke ločljivosti (Full HD) je pred neželenimi vplivi okolice zaščiten s trpežnim steklom GORILLA Glass 4™, telefon pa premore dodatne ojačitve ohišja. Svetel zaslon mobilnika omogoča jasen prikaz slike in omogoča enostavno branje zemljevidov, sledenje GPS-navigaciji in ogled video posnetkov – tudi sredi naravne ujme na prostem. 



Telefon sem preizkusil tudi v Termah Snovik. Brez problemov sem kvalitetno snemal pod vodno gladino in nad njo. Telefon ni bilo problem držati v roki ker ne drsi, če pa ga imamo na držalu je pa še bolje. Telefonu se ni nič zgodilo in še danes brezhibno deluje. Na zgornji fotografiji si lahko ogledate kako temeljito je zaščiteno drobovje telefona.



Mobilni telefon Trekker-X3 se odlično obnese tudi pri snemanju in fotografiranju športno rekreativnih dogodkov le blizu močnih zvočnikov ni dobro biti.

Za zajem akcije okoli uporabnika skrbi kombinacija hrbtne (16 Mpik) in prednje (8 Mpik) kamere. Baterija kapacitete 3500 mAh poskrbi za nadpovprečno avtonomijo delovanja, napredni pomnilnik POWERFLOW z močjo 24W in podporo tehnologiji QUICKCHARGE 3.0 pa poskrbi, da se baterija napolni res hitro in celo brezžično.



Ergonomska oblika vitkega telefona TREKKER-X3 je podrejena funkcionalnosti, telefon v vseh razmerah omogoča dober oprijem. Mobilnik, ki je kos tudi najbolj ekstremnim razmeram, bo zapeljal tudi ljubitelje najnovejših trendov.



Ko so slovenski svetovni prvaki v košarki prihajali na Kongresni trg v Ljubljani so bile zelo slabe vremenske, svetlobne in druge razmere za snemanje in fotografiranje. Nisem računal, da se bo, predvsem pri video snemanju, tako odlično od obnesel mobilni telefon TREKKER-X3 saj nisem imel praktično nobenih razen pri zapisu zvoka, ker mikrofon ni zmogel ustrezno omiliti močne zvoke iz zvočnikov.



Skladno z vsestransko uporabnostjo svojih mobilnih telefonov je proizvajalec CROSSCALL izdelal tudi vrsto uporabnih dodatkov, kot so avtomobilski polnilci, držalo telefona na kolesu, športne slušalke, dodatne zaščite zaslona iz kaljenega stekla, zaščitne folije, etuiji itd.

Še več podrobnosti pa je navedeno na www.crosscall.com/sl/