sobota, 3. marec 2018

VP Lions Clubs Jung-Yul Choi na obisku v Sloveniji

Ljubljana, 3.3.2018 - Lions Clubs International je največja prostovoljska dobrodelna organizacija na svetu, ki že stoletje pomaga tam, kjer je pomoč potrebna. Z novim stoletjem postajajo Lionsi globalna dobrodelna velesila, ki se zna hitro prilagoditi dinamičnim spremembam in zato svojo dobrodelno dejavnost vse bolj širi tudi na druga področja, ne le tradicionalno pomoč slepim in slabovidnim.

Seong-Bok Yang, Jung-Yul Choi, Dorjan Marsic in  Marko Gospodjinacki.
 V Slovenijo je včeraj prišel na obisk drugi podpredsednik LCI Jung-Yul Choi s soprogo. Že prvi večer je spoznal največji projekt slovenskih Lionsov Donirana hrana in tudi sam s soprogo pomagal pri prevzemu hrane v ljubljanskem nakupovalnem centru City Park, ki bo nahranila 20 lačnih družin.

Lions Slovenia, Donirana hrana.


S projektom Donirana hrana želimo Lionsi opozoriti, da obstaja pot, kako užitno hrano, namesto da konča med biološkimi odpadki, preusmeriti in ponudi tistim, ki jo potrebujejo. V okviru tega projekta skupaj z drugimi prostovoljci vsak dan ob zaprtju trgovin v različnih krajih po Sloveniji prevzamemo neoporečno hrano in jo dostavimo prejemnikom v zbirne centre-razdelilnice, najpogosteje v socialne ustanove, kot so Varne hiše, razna zavetišča, enote Rdečega križa, Slovenske Karitas in drugim. Ideja je nastala pri članicah Lions kluba Maribor Zarja, projekt pa so v okviru distrikta 129 oziroma Zveze Lions klubov Slovenije februarja 2013 prve začele izvajati članice Lions kluba Celje Mozaik.

Lions Slovenia, Prevzem donirane hrane.


Podpredsednik LCI VP Choi bo v Sloveniji spoznaval dobrodelnost slovenskih Lions klubov in ponujal pomoč LCI pri našem delovanju, seveda pa je to tudi priložnost, da spozna Slovenijo, zato bo danes obiskal Postojnsko jamo in Piran, jutri pozno popoldne pa se bo srečal s predstavniki slovenskih Lionsov, ki ga bodo seznanili s posebnimi akcijami klubov, s katerimi nesebično spreminjajo življenja ljudi na bolje.

Marko G, Dorjan M in Jung-Yul Choi.


V organizaciji LCI je več kot 1,4 milijona članov, med drugim tudi slovenski Lionsi, ki imamo 1500 članov v 57 klubih, dobro pa sodelujemo tudi s 300-člansko LEO organizacijo.