petek, 8. februar 2019

Partnerstvo za trajnostni razvoj našega planeta

Podjetje SKAZA iz Velenja se v letu 2019 odreka 850.000 evrov prihodka od prodaje za odgovorno ravnanje z okoljem in s tem pomaga kupcem, da zamenjajo plastiko za enkratno uporabo z ekološko, trajnostno plastiko.





Absolutna zavezanost zelenemu planetu in za vedno brez plastike za enkratno uporabo

Poslanstvo podjetja Skaza je osredotočeno na trajnostni razvoj. Na nepopustljivo in dosledno prizadevanje, da s svojimi rešitvami pomagajo človeku spremeniti dosedanje, za okolje pogosto slabe navade. Te lahko s pomočjo njihovih rešitev in produktov enostavno, hitro in učinkovito spremenijo v naravi koristno sobivanje. V Skazi so neomajni zagovorniki popolnega umika plastičnih izdelkov za enkratno uporabo iz življenja na Zemlji. Namesto tega uporabnikom dajejo možnost, da z njihovimi eko izdelki in rešitvami stopijo na pot trajnostnega razvoja in se jim pridružijo pri odgovornem ravnanju z našim življenjskim prostorom.

Zavezanost zelenemu planetu je v Skazi absolutna. Pri svojem delu uporabljajo zelene, bio materiale iz naravnih surovin, kot je sladkorni trs. Nove izdelke ustvarjajo iz reciklirane plastike in ustvarjajo reciklate. Trajnostno ravnanje, ustvarjanje produktov brez odpadkov, nizek ogljični odtis in krožno gospodarjenje so vključili v vse procese in organizacijske enote v podjetju. K tovrstni odgovornosti pa spodbujajo in učijo sodelavce, kupce, poslovne partnerje, širšo družbo.

850.000 evrov za trajnostno ravnanje z okoljem v 2019, postavljanje meril celotni industriji

Zmanjševanje odpadnih plastičnih izdelkov za enkratno uporabo, kot so plastične posode za živila ali lončki za pijače, bodo članice Evropske unije morale doseči s sprejetjem ukrepov na državni ravni, s spodbujanjem alternativnih proizvodov ali s preprečevanjem brezplačne distribucije plastičnih proizvodov za enkratno uporabo. Podjetje Skaza že ima zeleno rešitev za vse prebivalce EU. Da bodo njihove rešitve dostopne čim več uporabnikom, so oblikovali trajnostni popust v višini 30% ob nakupu izdelkov Viva 2.0 in piknik seta Pick &Go, ki so narejeni iz bio materialov. Na ta način bodo za ohranitev okolja v letu 2019 prispevali 850.000 evrov, hkrati pa omogočili vsemu porabnikom, ki to želijo, da uporabljajo naravi in človeku prijazne rešitve.



Vsakdo je lahko partner trajnostnega razvoja našega planeta

Mirela Kurt, direktorica prodaje v Skazi vabi vse, ki čutijo odgovornost do okolja, da postanejo del Skazine zgodbe o ohranjanju našega planeta. »Potrebujemo zaveznike. S tem, ko smo se odrekli delu naših prihodkov, smo imeli v mislih naše dosedanje in bodoče kupce, da jim pomagamo in omogočimo, da plastiko za enkratno uporabo zamenjajo za ekološko plastiko iz sladkornega trsa za večkratno uporabo. Mi trdno verjamemo v zeleno prihodnost našega podjetja in ohranjanje našega planeta, zato vsak dan skrbimo za to - vsem omogočamo najboljše možnosti - da so del našega poslanstva«.

V Skazi so prepričani, da bodo na ta način tudi uspešno utirali pot do uresničitve njihove vizije, biti med desetimi najboljšimi ekološkimi podjetji, ki postavljajo merila, smernice in najboljše rešitve v industriji sodobne plastike. Da zares živijo svoje poslanstvo spreminjanja navad in zamenjave plastike za enkratno uporabo z ekološko plastiko iz naravnih materialov za večkratno uporabo, so dokazali tudi s tem, da se je 368 Skazinih zaposlenih pridružilo Skaza Coffee Cup gibanju, kar pomeni, da so vsi zaposleni v podjetju Skaza prejeli ekološki lonček za kavo s svojim imenom in s tem popolnoma opustili uporabo lončkov za kavo za enkratno uporabo iz kavomatov.

Vse, kar v velenjskem podjetju Skaza delajo, opravijo z mislijo na naravo. Iz narave in za naravo. V njeno središče postavljajo človeka, najbolj ustvarjalen del narave, ki je svojo kreativnost dolžan usmerjati tako, da naravo ohranja v vsej njeni lepoti, kakovosti, virih, bogastvu in vrednosti.