torek, 5. februar 2019

Skazin Bokashi Organko 2 na Ambienti v Frankfurtu med najboljšimi izdelki Solutions 2019

Tudi tokrat največji in najpomembnejši svetovni sejem za dom Ambiente v Frankfurtu, ki bo od 8. do 12. februarja v Frankfurtu, izbira prav posebno kategorijo izdelkov, ki jih odlikuje inovativnost in kreativnost, ki uporabnikom rešuje vsakdanje izzive. Gre za »oskarje« tega največjega sejma na svetu, ki ponuja najboljše, kar je bilo v zadnjem času ustvarjenega v segmentu široke potrošnje. Žirija, v kateri so bili Sebastian Bergne, eden najuglednejših svetovnih industrijskih oblikovalcev, dr. Claudia Wasser, odgovorna urednica nemške revije Trend & Style ter Kate Birch, urednica Tableware iz Velike Britanije, je Skazin kuhinjski kompostnik za trajnostno ravnanje z biološkimi odpadki Bokashi Organko 2 uvrstila v izbor 26 izjemnih izdelkov letošnjega sejma.



Zapisali so, da je »Bokashi Organko inovativni kompostnik, ki sodi naravnost v kuhinjo. Tudi tisti, ki nimajo svojega vrt, so tako lahko udeleženi pri kompostiranju svojih organskih odpadkov. Fermentacijska tekočina tega procesa je odlično gnojilo za rože, kompostnik pa je dizajniran tako, da preprečuje neprijetne vonjave, ki običajno spremljajo neprimerno ravnanje z biološkimi odpadki«. Izbranim izdelkom frankfurtski sejem namenja posebne predstavitve, ki vključujejo tudi video projekcije in predstavitve delovanja.

Tanja Skaza, direktorica družinskega podjetja Skaza, ki je z možem Igorjem v dobrem desetletju popolnoma preobrazila podjetje in ga spremenila v eno najbolj navdihujočih, novodobnih družb v EU, je uvrstitev med zvezde sejma Ambiente komentirala: »Ustvarjamo rešitve, v katere verjamemo in za katere živimo. Naša trajnostna naravnanost je vtkana v vsak izdelek naše blagovne znamke. V Skazi smo plastiko že pred leti spremenili v material, ki temelji na naravnih surovinah, naši izdelki pa sodijo v krog gospodarjenja brez odpadkov, v krožni tok reciklatov, recikliranja in spreminjanje obstoječih materialov v nove vire uporabe. Predano ustvarjamo rešitve, ki dvigujejo kakovost in lepoto življenja na Zemlji, zato sem vesela, da so naše poslanstvo prepoznali in nagradili tudi na sejmu Ambiente, ki se ga letos udeležujemo šestič«.



Bokashi Organko 2 je bil uradno predstavljen septembra 2018 v Velenju in je zaradi svoje enostavnega, a učinkovitega ravnanja z bio odpadki ter izvrstnega dizajna takoj požel izjemno zanimanje široke mednarodne javnosti. Predstavitve so se udeležili kupci in mediji iz Finske, Litve, Avstrije, Hrvaške, pogovori so že takrat potekali s Skandinavskimi državami, Švico, Francijo in številnimi drugimi državami, kjer je okoljska zavest prebivalcev na visoki ravni.

Na letošnjem sejmu Ambiente se bo predstavilo 4376 razstavljalcev, ki prihajajo iz 168 držav. Ocenjujejo, da bo sejem obiskalo okoli 140 tisoč obiskovalcev z vsega sveta. Ta najpomembnejša svetovna razstava potrošniških dobrin ponuja široko paleto dogodkov, programov za novince, predstavitve trendov in podelitve nagrad.

Več o izdelku lahko preberete na https://www.skaza.si/