sreda, 13. marec 2019

Glasbena komedija Nune v akciji!

Pred dnevi je v Slovenskem olimpijskem izobraževalnem centru potekala novinarska konferenca, na kateri je producent najuspešnejših slovenskih muzikalov Mamma Mia! in Briljantina Jurij Franko predstavil nov projekt njegove produkcijske hiše Prospot – glasbeno komedijo Nune v akciji!. 


Jurij Franko je poudaril, da je to sicer manjši muzikal, ampak zato toliko bolj intimen in zabaven ter produkcijsko ravno tako na najvišjem nivoju – kot so obiskovalci predstav v njegovi produkciji že vajeni.

Na konferenci so se predstavili člani avtorske ekipe in nastopajoči. Prisoten je bil tudi naš olimpijec Miroslav Cerar, ki je reden in navdušen obiskovalec vseh omenjenih muzikalov. 



Predstavo je v slovenski prostor mojstrsko umestil naš vrhunski režiser Jaša Jamnik, še dodatno pa jo popestrijo zelo iznajdljive koreografije Matevža Česna. Besedila pesmi sta izjemno spretno poslovenila naš Ježkov nagrajenec in legenda slovenske pop glasbe Drago Mislej - MEF ter mojster slovenske besede Marjan Bunič. Vse skupaj pa pod taktirko in izza klaviatur glasbenega vodje Mirana Juvana zveni izvrstno.

V predstavi nastopajo vrhunska slovenska umetniška imena, ki obiskovalce navdušujejo tudi v najbolj obiskanem muzikalu v Sloveniji vseh časov: Mamma Mia! Gojmir Lešnjak – Gojc, Simona Vodopivec – Franko, Alenka Godec, Marjan Bunič in Lea Bartha Pesek. 



Glasbena komedija Nune v akciji! je na predpremierah po Sloveniji že navdušila številne obiskovalce. Premiera predstave je že razprodana in bo 27. marca ob 20. uri v SiTi Teatru. Po premieri se predstava odpravlja na turnejo po Sloveniji, nekaj datumov je že znanih: 4.4. Radovljica, 10.4. Velenje, 13.4. Bovec, 14.4. SiTi Teater, 26.4. Zagorje ob Savi.

Več informacij o predstavi in novih terminih si lahko preberete TUKAJ 

Nekaj besed o predstavi
Nune v akciji! (v originalu Nunsense) je izjemno delo avtorja Dana Goggina, ki je bilo premierno uprizorjeno decembra 1985 v gledališču Cherry Lane in je druga najdlje izvajana predstava na Off-Broadwayu. V zadnjih tridesetih letih je predstava postala pravi mednarodni fenomen, saj je bila prevedena v več kot 26 jezikov in si jo je ogledala publika po vsem svetu.

Nune v akciji! je domiselna zgodba o petih redovnicah, ki se znajdejo v denarnih težavah in so prisiljene pripraviti dobrodelni SHOW, v katerem pa hoče biti vsaka od njih prva zvezda. V nizu nenavadnih situacij se redovnice pokažejo v povsem drugačni luči, kot smo jih vajeni. V soju reflektorjev ob petju, plesu in smehu vsaka posebej in vse skupaj zažarijo na čisto samosvoj način.

Predstava, v kateri bo vsak našel košček samega sebe in ekipa, ki vas bo prepričala, da je vsak od nas lahko Svetnik.