četrtek, 28. marec 2019

Premiera glasbene komedije Nune v akciji!

V sredo, 27. marca, je v SiTi Teatru BTC potekala premiera nove glasbene komedije producenta Jurija Franka z naslovom Nune v akciji! Gre za domiselno zgodba o petih redovnicah, ki se v nizu nenavadnih situacij pokažejo v povsem drugačni luči, kot smo jih vajeni. Predstava je zabavna in spodbudna ter se zaključi z lepim sporočilom: Vsak od nas je lahko svetnik!



V predstavi nastopajo uveljavljena slovenska imena, s katerimi je Jurij Franko zelo uspešno sodeloval že pri Mamma Mii!, najbolj obiskanem muzikalu v Sloveniji: Gojmir Lešnjak – Gojc, Simona Vodopivec Franko, Alenka Godec, Marjan Bunič in Lea Bartha Pesek. Kot glasbeni vodja nastopa Miran Juvan.

Premierna uprizoritev je navdušila razpoložene gledalce, ki so nastopajoče ob koncu nagradili z dolgim stoječim aplavzom. Med gosti so bili tudi mnogi znani Slovenci.



Nune v akciji! so presenetile tudi s pogostitvijo in servirale nenavadne jedi, ki so omenjene v predstavi: pite Marije Magdalene, sočne češplje v potici, pujska s kruhom in med drugim znamenito gobovo juho.

Nune bodo v akciji po vsej Sloveniji, nekaj terminov predstav je že znanih: 4.4. Radovljica,10.4. Velenje, 13.4. Bovec, 14.4. SiTi Teater BTC, 17.4. Radovljica, 22.4. SiTi Teater BTC ( posebna velikonočna uprizoritev), 26.4. Zagorje ob Savi, 23.8. Poletno gledališče Studenec.



Glasbeno komedijo Nune v akciji je pripravila kreativna ekipa:
Avtor: Dan Goggin
Producent: Jurij Franko
Režiser: Jaša Jamnik
Prevod besedila in pesmi: Drago Mislej – Mef in Marjan Bunič
Koreograf: Matevž Česen
Scenograf: Jože Logar
Kostumograf: Andrej Vrhovnik
Produkcija: Prospot d.o.o.