ponedeljek, 13. maj 2019

Dnevi medgeneracijskega sožitja se pričenjajo.

Od torka 14.5. pa vse do četrtka 16.5. 2019 bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekala nova prireditev Dnevi medgeneracijskega sožitja. Prireditev je osrednji dogodek Zveze društev upokojencev Slovenije (ZDUS) in postavlja v ospredje medgeneracijsko sodelovanje in solidarnost. 


Slavnostno odprtje bo v torek, 14. maja, ob 10. uri v dvorani Kocka Gospodarskega razstavišča. Častni pokrovitelj dogodka je Marjan Šarec, predsednik Vlade RS, pozdravna nagovora bosta imela Janez Sušnik, predsednik ZDUS, in mag. Ksenija Klampfer, ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Odprtja se bodo med drugim udeležili Karl Erjavec, minister za obrambo, mag. Alenka Bratušek, ministrica za infrastrukturo, dr. Jernej Pikalo, minister za izobraževanje, znanost in šport, Rudi Medved, minister za javno upravo, mag. Boštjan Poklukar, minister za notranje zadeve, dr. Iztok Purič, minister za področje razvoja, strateške projekte in kohezijo, Peter Jožef Česnik, minister za področje odnosov med Republiko Slovenijo in avtohtono slovensko narodno skupnostjo v sosednjih državah ter med RS in Slovenci po svetu, g. Miha Lobnik, zagovornik načela enakosti, g. Klemen Peran, predsednik Študentske organizacije, Lucija Karnelutti, predsednica Dijaške organizacije Slovenije in Medgeneracijske koalicije Slovenije, in Anja Fortuna, predsednica Mladinskega sveta Slovenije.

Dneve medgeneracijskega sožitja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani boste lahko v času trajanja prireditve lahko obiskali vsak dan od 9. do 18. ure. Vstopnine ni.

Podrobnosti in program poglejte TUKAJ