torek, 16. julij 2019

Na Ljubljana Festivalu že 22. Mednarodna likovna kolonija

Ljubljana, 16. 7. 2019 - Ljubljanske Križanke bodo so od 14. do 19.julija v sklopu 67. Ljubljana Festivala v znamenju likovne umetnosti. Pod selektorskim vodstvom Toma Vrana poteka 22. mednarodna likovna kolonija s štirimi domačimi in štirimi tujimi umetniki.



"Likovna kolonija, ki jo prireja Ljubljana Festival, je eno redkih takšnih ustvarjalnih srečanj za slikarje. Dogajanje je namreč izrazito urbano, predvsem pa poteka v času, ko je mesto Ljubljana obogateno z vsebinami - dogodki, ki jih ponuja Ljubljana festival. Sinergija različnih umetniških zvrsti, naj bodo glasbene, gledališke, baletne ali folklorne, je ustvarjalno izhodišče za vsakogar. Ustvarjati v takem trenutku in ambientu daje vizualnemu umetniku idealno stimulacijo in obenem kreativno percepcijo za vsakega senzibilnega ustvarjalca, ki se ji lahko prepusti in se sam potihoma zapelje v svoj notranji ustvarjalni svet," je ob tej priložnosti povedal selektor Vran.

VIDEO - Pogovor z Tomom Vrana, likovnim selektorjem in Nino Bric, slikarko.


Letos se mednarodne likovne kolonije udeležuje osem umetnikov. Iz Mehike prihaja Enrique Fuertas, iz ZDA Edward Trobec, iz Italije Franco Dugo in iz Hrvaške Ivan Balažević. Slovenijo pa zastopajo štiri umetnice, Fulvia Grbac, Valentina Agostini Pregelj, Nina Bric in Sabina Šinko. Tudi letos se jim bo pridružil multimedijski umetnik Lado Jakša, ki bo glasbeno-vizualno predstavil posameznega avtorja in njegovo delo. Odprtje razstave nastalih del bo 19. julija ob 12. uri v Viteški dvorani Križank.