sreda, 10. julij 2019

Operni zvezdi Thomas Hampson in Elena Mosuc na 67. Ljubljana Festivalu

Ljubljana, julij 2019 - V četrtek 11. julija ob 20. uri se v okviru 67. Ljubljana Festivala v Cankarjevem domu obeta večer najlepših opernih arij, na katerem bosta navduševala Thomas Hampson in Elena Mosuc. Oba umetnika sta že gostovala na odrih največjih svetovnih opernih hiš in se dokazala s številnimi odpetimi vlogami, s čimer sta se uveljavila prav v opernem vrhu.



Ameriški pevec Thomas Hampson je eden najbolj cenjenih, inovativnih in iskanih baritonistov našega časa. Ljubljenec občinstva, ki polni najprestižnejše koncertne dvorane in najuglednejše operne hiše na obeh straneh Atlantika, je v enem izmed svojih intervjujev povedal, da uživa v širokem razponu vlog in slogov - od Mozarta do Verdija ter, da se poleg petja ukvarja s številnimi konjički, ki so, z izjemo golfa, večinoma povezani s humanistiko in zlasti z umetnostjo.



Prejemnica mednarodne operne nagrade najboljša sopranistka 2019, Elena Mosuc, se je s čistim, prilagodljivim in prodornim glasom uveljavila kot ena najbolj vsestranskih, iskanih in izraznih opernih pevk svoje generacije. Za Festival Ljubljana je povedala, da običajno poje vloge samo v jezikih, ki jih tudi govori, saj meni, da je zelo pomembno, da dobro razume besedilo svojih vlog, ki pa niso vedno zgolj operne, saj se v njenem repertoarju znajde tudi kakšna pop skladba. Thomas Hampson in Elena Mosuc bosta nekatere najlepše melodije opernih velikanov izvedla z Orkestrom Slovenske filharmonije, ki ga bo vodil v Romuniji rojeni dirigent Nicolae Moldoveanu.

VIDEO - Darko Brlek, direktor Ljubljana Festivala


Ob sočasnem nakupu vstopnic za koncert Thomasa Hampsona in Elene Mosuc (11. julija) ter koncert Mahlerjeve 2. simfonije (15. julija) in koncert Münchenskega radijskega orkestra, ki bo nastopil z Zborom Bavarskega radia (17. julija) lahko izkoristite 30-odstotni popust. Vstopnice s popustom so za rezervacijo ali nakup na voljo pri blagajni Križank.

Več informacij na https://ljubljanafestival.si/