ponedeljek, 1. julij 2019

V slovenskih naravnih zdraviliščih se obeta dobra poletna sezona

To poletje, kot kaže, bodo v slovenska naravna zdravilišča zelo dobro zasedena in ponekod, še posebej za vikende, se bo potrebno kar precej potruditi za kakšno prosto kapaciteto sporočajo iz Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč (SSNZ). Prednost namestitvenih kapacitet pa je predvsem ta, da si lahko gostje izbirajo bivanje poleg hotelskih kapacitet tudi v apartmajih, mobilnih hišicah, kampih ali celo v prestižnem glampingu. 



THERMANA LAŠKO

Thermani Laško beležijo povečano povpraševanje. Pričakujemo tudi občuten porast dnevnih kopalnih obiskovalcev. V strukturi hotelskih gostov izstopajo športniki, individualni gostje kot tudi gostje preko posrednikov.

Po nacionalnosti prevladujejo gosti iz Nizozemske, Belgije in Italije. Pravijo, da je veliko povpraševanja po individualnih ajurvedskih paketih, ki so na voljo v njihovem celostnem Thermana&Veda Ayurveda Centru.



TERME ČATEŽ

V Termah Čatež pravijo, da bodo to poletje gostili največ tujih gostov, ki bodo prišli iz Italije, Avstrije, Hrvaške, Srbije. Poleg njih bodo hotelih 4* gostili večje število gostov iz Bližnjega vzhoda ter različne narodnosti nogometnih ekip iz celega sveta, ki bodo svoje klubske priprave izvedli na enem izmed štirih terenov v Termah Čatež. V naravi – v namestitvah v sklopu Terme Village - pričakujejo največ gostov iz Nizozemske, prav tako pa iz bližnje vzhodnoevropskih držav.

Letos so uvedli nakup on-line vstopnic za osvežitev na bazenih Termalne riviere. Za povrh pa dobite še odličen čateški sladoled, ki se ga izberete po svojem okusu. Za goste, ki bodo bivali v Termah Village, apartmaji in mobilnih hiškah, bo z julijem na voljo tudi naročilo hrane 'iz naslonjača' preko mobilnega telefona. Z e-kolesi, skiroji in scooterji gosti lahko spoznavajo Čatež, Mokrice in ostale kraje v okolici.



TERME DOBRNA

Napovedi zasedenosti v Termah Dobrna za poletne mesece, so trenutno zelo obetajoče. Rezervacije se že beležijo, vrhunec povpraševanja pričakujejo v teh dneh. Pričakujejo rahel dvig zasedenosti v primerjavi z lanskim letom. Po narodnosti prevladujejo gosti iz Slovenije, med tujimi pa predvsem nemški, italijanski in avstrijski gosti.




TERME KRKA

V Termah Krka so obeti dobri. Glede na trenutne podatke bo zasedenost v Termah Dolenjske Toplice, v Termah Šmarješke Toplice in v obmorskem Strunjanu to poletje takšna kot v primerjalnem lanskem obdobju, ko so imeli zasedene praktično vse hotelske sobe. Predvsem v obmorskem Talasu Strunjan pričakujejo polno zasedenost kapacitet.

Na programih oddiha poleti pričakujemo približno polovico nočitev domačih gostov in polovico nočitev gostov iz Italije, Ruske federacije, Izraela, Srbije, Nizozemske, Belgije in Nemčije. Nekoliko so previdni pri napovedih nočitev italijanskih gostov, saj opažajo trend rezervacij v zadnjem trenutku.




Kopališče v Termah Dolenjske Toplice pa je bogatejše za novo pridobitev, ki so jo poimenovali Balnea Fun. Adrenalinske navdušence razveseljujejo štirje novi tobogani in nov termalni bazen ob njih. S to novostjo so Terme Dolenjske Toplice še bolj privlačna destinacija za družine, željne sprostitve in novih poletnih doživetij. Novost je tudi plezalna stena ob notranjem bazenu. Novi tobogani in pristajalni bazen so umaknjeni od ostalih termalnih bazenov, da lahko kopalci mirno uživajo v plavanju in sončenju. Letos so poskrbeli še za več zasebnosti in naravne sence in uredili zelenice.



TERME OLIMIA

Letošnje poletje se je pričelo nadvse uspešno, saj je junijski preskok v vročino povzročil izjemno hitro rast kopalcev v Termah Olimia. To potrjujejo tudi številke, saj se poletni termini hitro polnijo. Poleg domačih gostov bodo to poletje prevladovali gosti iz Italije, Avstrije, Hrvaške in Srbije, sledijo nemški gostje, v Kampu Natura***** in Glampingu Olimia Adria Village pa beležijo porast gostov iz Anglije, Beneluksa in Skandinavije. Pričakujejo pa tudi tudi goste, ki prihajajo izven Evrope.

Glede na poletno vremensko napoved pričakujejo dober obisk Termalnega parka Aqualuna, kjer goste navdušuje kar že 12 toboganov. Letos so bogatejši za še en novi tobogan GreenGO, ki se je pridružil lanski pridobitvi, toboganu Giant Slide in leto poprej adrenalinskemu toboganu Black cannon. Poleti pa zaživi tudi naš trg vasi Lipa, kjer je vsak večer animacija za otroke, odrasle in živa glasba.



TERME PORTOROŽ

Zasedenost vseh šestih hotelih LifeClass Portorož je primerljiva z lanskim obdobjem. Zaenkrat imajo čez poletje na voljo še nekaj prostih kapacitet. Opažajo tudi, da gostje kasneje rezervirajo počitnice kot prejšnja leta, veliko je last minute rezervacij, zato so pripravili ugodno Last minute ponudbo za vse tiste, ki se za počitnice odločajo zadnji hip. Za krajše počitnice, 3-4 dni, se gostje odločajo večkrat na leto.

Največje število gostov prihaja iz Avstrije, Nemčije, Italije, Rusije, Slovenije in Madžarske in ni kakšnih posebnih odstopanj v primerjavi z lanskim letom. V primerjavi z enakim obdobjem lani beležijo dvo (2) odstotno rast prihodov skupin, ki sicer predstavljajo eno tretjino naših gostov, dve tretjini pa je še vedno individualnih gostov. Zaenkrat je 6 odstotkov gostov iz Slovenije, 94 odstotkov iz tujine, v povprečju pa je razmerje domači: tuji – 1:10.



SAVA HOTELS & RESORTS

Vse počitniške destinacije Sava Hotels & Resorts (Terme 3000 – Moravske Toplice, Terme Ptuj, Zdravilišče Radenci, Terme Lendava, Terme Banovci, Sava Hoteli Bled) so v času poletnih počitnic dobro zasedene. Trenutno stanje skupno prejetih rezervacij za mesece junij, julij in avgust iz vseh trgov je primerljivo s stanjem preteklega leta, zato ocenjujejo, da bo zasedenost v poletnih mesecih podobna lanskim

V termalnem delu (terme v Pomurju in na Štajerskem) prevladujejo tuji gostje (54%), med njimi je največ gostov iz sosednje Avstrije, Nemčije, Češke, Italije, Belgije, Nizozemske, Danske, Izraela, Madžarske in Hrvaške.








TERME ZREČE

V Termah Zreče se število nočitev v letošnjem poletju giblje na nivoju lanskih. Glede na trenutno povpraševanje in trend rezervacij v zadnjem hipu pričakujejo, da se bo število nočitev v tem obdobju še povečalo.

Po zdajšnjih podatkih bodo slovenski gostje ustvarili 47 odstotkov nočitev, tuji pa 53 odstotkov. Med tujci pričakujejo največ Nizozemcev, Italijanov, Nemcev, Belgijcev, Hrvatov, Avstrijcev in Madžarov. Gostje bodo pri njih bivali v povprečju 5 dni oziroma 4 noči.

Tudi v tem poletju posebno pozornost namenjajo vsebini in kakovosti, tako v Termah Zreče kot tudi na Rogli, pri čemer se usmerjajo predvsem v nadgradnjo doživljajske ponudbe za družine, programe, ki temeljijo na zdravih, zelenih in aktivnih doživetjih ter ustvarjanju kulinaričnih zgodb, ki ponujajo sinergijo med bogato kulinarično tradicijo njihovih krajev in sodobnimi trendi v zdravem načinu prehranjevanja, ki vključujejo sveža, lokalno pridelana živila in prehranske izdelke.




Animacijski program, ki so ga pripravili v Termah Zreče vključuje aktivna (potep z izkušenim vodnikom nordijske hoje, vodeni kolesarski izleti po Dravinjski dolini, vodeni pohodi po okoliških hribih, spoznavanje Zreč ob sprehodu po Srčkovi učni poti …), zabavna (vodna aerobika, zabavne urice za vso družino na bazenu - družinske igre brez meja, minutne igre, mini disko, karaoke, ples …) večerne urice ob zvokih glasbe) in ustvarjalna (jutranji kreativno-zabavni kotiček za otroke, kulinarična delavnica ...) doživetja.

Številni gostje Term Zreč se bodo tudi letošnjem poletju odpravili na Roglo, kjer se bodo naužili nepozabnih doživetij na svežem zraku in prijetni temperaturi, ki tudi v najhujši vročini le redko preseže 23 °C. Seveda k obisku, poleg prijetne klime, številnih možnosti za aktivno preživljanje prostega časa, novih doživetij in odlične kulinarike, vabi tudi zabavno dogajanje v okviru poletnih prireditev, imenovanih Vesele nedelje.