sreda, 7. avgust 2019

Slovenski Wild West Fest - On Fire

Ob Zbiljskem jezeru bo od 9. do 11. avgusta potekal 2. slovenski country in BBQ festival Wild West Fest (On Fire). Začelo se je leta 2017 ko so se združili organizatorji dveh največjih ameriško obarvanih dogodkov v Sloveniji. Tako se sedaj 1. slovenski country festival Wild West Fest ter BBQ tekmovanje po licenci Kansas City BBQ Society in festival ameriškega BBQ-ja združena že drugo leto zapored predstavljata širši javnosti pod festivalskim imenom Wild West Fest (On Fire).





Za udeležence, predvsem pa obiskovalce so na idiličnem prizorišču ob Zbiljskem jezeru v treh dneh pripravili pester program. Program vsebuje delavnice country plesov v vrstah in v parih, ki jih bodo vodili priznani domači in tuji učitelji plesa, tekmovanje v country plesih, show program, koncerte priznanih country skupin, delavnice peke na žaru in pripravljanja low& slov barbecuea, mednarodno BBQ tekmovanje, izobraževanje za nove sodnike z licenco KCBS, tematsko BBQ kulinarično ponudbo hrane in slovenskega craft piva ter seveda country glasba za katero bo poskrbela mednarodna zasedba DJjev.



Za obiskovalce bo zanimivo tudi spremljevalno dogajanje, kot je metanje lasa in podkve ter konjeniški western show ki ga bo vodilo Slovensko združenje Quarter konja SiQHA, tekmovanje v rodeu na električnem biku, možnost jezdenja konjev ameriških pasem, animacija za otroke, različne stojnice z western in drugimi izdelki in podobno. Na ogled bodo postavljeni tudi zanimivi ameriški avtomobili.






































Foto: Boštjan Tacol