petek, 1. november 2019

Zvezdniško odprtje kitajske in japonske restavracije Chang v Ljubljani

V ljubljanskem nakupovalnem središču BTC se je odprla nova kitajska in japonska restavracija Chang, ki je na medijsko odprtje privabila številne znane obraze, ki so v pravi zvezdniški atmosferi okušali slastne in okusne jedi azijskega sveta.

Na medijski otvoritvi zdaj že zelo priljubljene restavracije Chang, kjer ponujajo azijske dobrote, od kitajske do japonske hrane, je vladalo pravo zvezdniško in sproščeno vzdušje, predvsem pa so se mize šibile od okusnih azijskih jedi, ki jih je za povabljene goste ustvarilo izkušeno in prijazno osebje z zabavnim gospodom Changom na čelu. "Pri nas lahko poskusite avtentično hrano iz azijske tradicije. V Sloveniji so izjemni okusi naše kuhinje prisotni že od leta 1997, pripravljamo pa tako pekinške, sečuanske, kantonske kot tudi šanghajske kulinarične dobrote.



Poleg kitajskih dobrot ponujamo tudi japonsko kuhinjo, vse pa lahko poplaknete
s pestro ponudbo originalnih pijač kot so mandarinino in slivovo vino, kitajsko in japonsko pivo ter bambusovo žganje. Vesel sem, da so danes vse azijske dobrote okusili tudi znani obrazi, ki so mi rekli, da so bili več kot navdušeni, kar je bistvo vsega, da so bili siti in zadovoljni," je povedal gospod Chang, gostitelj in lastnik restavracije Chang, ki je restavraciji v Kopru zdaj dodal še ljubljansko, ki je narejena po Feng Shiu sistemu v Hui stilu, tako da gostje lahko uživajo v elegantnem črnobelem okolju.




Tradicionalne, okusne in predvsem zanimive kitajske in japonske jedi so med drugim okušali voditeljica Ula Furlan, oblikovalka Nina Šušnjara, glasbenica Neisha, pevka Špela Grošelj in njen partner Gregor P. Kirsch, družabni kronist Nejc Simšič, operni pevki Manca Izmajlova in Alenka Gotar, radijska legenda Dragan Bulič, priljubljena akrobrata Filip in Blaž (F&B Actobatics), pevka Regina, DJ Sylvain, glasbenik Rudolf Gas, voditeljica Danica Lovenjak, igralec Jernej Kunter in mnogi drugi.



Oblikovalka Nina Šušnjara velja za veliko ljubiteljico Japonske, zato jo je najbolj prepričala široka in pestra ponudba sušijev. "Tako dobrih sušijev in sušimijev že dolgo nisem jedla. Res sem nora na japonsko hrano, zato me je Chang popolnoma prepričal in že komaj čakam naslednji obisk," je povedala Nina.



Tudi glasbenica Neisha je navdušena nad gospodom Changom: "Chang je res zakon in prava faca. Tako zabavnega in gostoljubnega Kitajca še nisem srečala. Ker sem vegetarjanka, so mi pripravili slastne zelenjavne jedi, ki jih res ne morem prehvaliti." Zaljubljena Špela Grošelj in Gregor Kirsch pa dodajata: "Naju je Chang čisto prepričal. Zelo prijetna atmosfera, brez odvečnega kiča, super hrana in predvsem zelo prijazno in ustrežljivo osebje. Kapo dol!"



Znani obrazi, povabljeni gostje in predstavniki sedme sile so torej doživeli pravi sprehod skozi kitajske in japonske kulinarične jedi, ki jih v restavraciji Chang pripravljajo s srcem, predanostjo in znanjem, da gostje domov odidejo siti, zadovoljni in z željo po čimprejšnjem vnovičnem obisku Changa v ljubljanskem BTC.

Foto: Janez Platiše, Sašo Radej, Sandi Fišer