ponedeljek, 20. april 2020

Brigadir Robert Glavaš prevzel dolžnost načelnika Generalštaba Slovenske vojske #video

Ljubljana, 20.4.2020 - Brigadirja Glavaša je najprej sprejel obrambni minister mag. Matej Tonin, ki je poudaril, da je novi načelnik vojak z dušo in srcem, ki se je izkazal v dolgoletni karieri na številnih dolžnostih tako doma kot v tujini, zato ga je z veliko mero zaupanja predlagal na to zahtevno delovno mesto. Poudaril je, da se je brigadir Glavaš v mesecu, v katerem sta intenzivno sodelovala, izkazal kot vesten in izjemno profesionalen vojak, ki razume in ve, kaj potrebuje Slovenska vojska. 


Med temeljnimi izzivi je minister najprej izpostavil izboljšanje kadrovskega trenda Slovenske vojske in obrambni proračun. Slednjega vidi kot prioriteto in kot svojo dolžnost. Od načelnika Generalštaba Slovenske vojske pričakuje, da bo Slovenska vojska predstavila realistične predloge, ki jih bo mogoče uresničiti. Minister je izrazil pohvalo pripadnikom Slovenske vojske, ki so se doslej izjemno izkazali v boju zoper covid-19. Načelniku Generalštaba Slovenske vojske je čestital in mu zaželel obilo sreče pri vodenju Slovenske vojske.

Novi načelnik Generalštaba Slovenske vojske brigadir Robert Glavaš se je zahvalil za izkazano zaupanje in napovedal, da si bo skupaj z najožjimi sodelavci prizadeval biti kos vsem izzivom Slovenske vojske. Največ naporov bo usmeril v to, da bo trende zaposlovanja in pridobivanja finančnih virov obrnil navzgor. Želi in pričakuje predvsem tvorno ter dobro sodelovanje z vsemi pripadniki Slovenske vojske, ki jim zaupa. »Bodite ponosni, da imamo tako Slovensko vojsko. Računajte na nas v prihodnje,« je še dejal novi načelnik generalštaba.

VIDEO


V nadaljevanju je brigadir Glavaš sprejel poveljniško strukturo Slovenske vojske in jo seznanil s težiščem svojega delovanja v prihodnje. Pri tem je izpostavil pomembno vlogo slovenskih vojakinj in vojakov pri zajezitvi širjenja novega virusa, nadaljnjo podporo Policiji pri preprečevanju nezakonitih prehodov državne meje, usposabljanju v spremenjenih okoliščinah in pridobivanju kadrov oziroma finančnih virov.

Predvidoma v torek, 21. aprila, bo novega načelnika Generalštaba Slovenske vojske sprejel tudi predsednik Republike Slovenije in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor.