četrtek, 16. april 2020

Huawei Sloveniji doniral zaščitne maske in tablice

Ljubljana, 16. 4. 2020 - Družba Huawei Technologies se je pridružila podjetjem, ki so priskočila na pomoč Sloveniji v boju proti epidemije virusa SARS-CoV-2. Zato bodo podarili skupno 30.000 zaščitnih mask, od tega 20.000 medicinskih mask in 10.000 mask N95, ki jih zdravstveno osebje najbolj potrebuje. Prva pošiljka mask je že prispela v centralno skladišče civilne zaščite v Rojah, druga pošiljka pa bo prispela v naslednjih dneh. 

Prispela donacija, ter predstavnik podjetja Huawei mag. Gašper Cotman, DS MORS mag. Damijan Jaklin ter namestnik GD URSZR mag. Stanislav Lotrič. Foto: Bruno Toič.


»Družbena odgovornost predstavlja pomemben del našega delovanja, zato smo k iskanju načinov, kako pomagati Sloveniji, pristopili takoj. Ko se je pokazalo, da je najbolj kritična dobava zaščitnih mask, smo takoj sprožili postopke nabave zaščitnih mask in poiskali ustrezne ponudnike,« je poudaril Histro Zhangqin, direktor Huawei Technologies Ljubljana.

Poleg donacije zaščitnih mask, se je družba Huawei v Sloveniji odločila, da pomaga socialno šibkim šolajočim otrokom, ki se šolajo od doma. Pomagali so jim tako, da so Zavodu za šolstvo RS podarili 100 tablic Huawei, skupaj z modemi Huawei in pripadajočo SIM kartico, ter neomejenim mobilnim prenosom podatkov do 31. avgusta letos.

»Za vsa uspešna podjetja je pomembno, da se zavedajo svoje odgovornosti do okolja, v katerem delujejo in poslujejo. In ko okolje potrebuje pomoč, se moramo odzvati. Za nas, kot globalnemu ponudniku na trgu informacijske in komunikacijske tehnološke infrastrukture, to okolje predstavlja cel svet, zato smo takšnimi akcijami prisotni tudi drugod,« je o vlogi družbene odgovornosti v družbi Huawei izpostavil Zhangqin.

V Huawei dodajajo, da bodo še naprej iskali različne možnosti pomagati prebivalcem Slovenije.