petek, 29. maj 2020

Podarite obrok starejšim, družinam in otrokom v Ljudski kuhinji Pod strehco

Ljubljana, maj 2020 - V Ljudski kuhinji Pod strehco na Zaloški 42 v Ljubljani, ki čez dober mesec praznuje šesto obletnico delovanja, so pred korona krizo dnevno nahranili od 100 do 200 socialno ogroženih starejših občanov in družin. Njihove življenjske zgodbe so polne trpljenja, odrinjenosti, osamljenosti in žalosti. Za te ljudi je bil celo en topel obrok na dan nedosegljiv, saj so mnogi živeli na ali pod pragom revščine. Ljudska kuhinja Pod strehco je bila s polnovrednimi, zdravimi in svežimi obroki za njihovo preživetje edina rešitev.


Nato je bilo potrebno ljudsko kuhinjo v skladu s korona omejitvami zapreti. Danes, ko se življenja vračajo v nekdanje tirnice, je socialno ogroženih, ki potrebujejo vsaj en topel obrok na dan, še mnogo več, kot prej. Marsikdo je ostal z nižjimi prihodki, ne pa tudi nižjimi stroški, število brezposelnih se je v dobrih dveh mesecih povečalo za okoli 15 tisoč, mnogi podjetniki so padli na kolena in so primorani zapreti svoja podjetja. Trpijo cele družine, še najbolj otroci, ki težko razumejo vse te krute spremembe.

Pomagajmo jim v akciji PODARI OBROK! Podarimo jim obrok, da bodo starejši, družine in njihovi otroci dostojanstveno in človeško preživeli krizo, ki že pušča hude posledice. Pomagajmo jim, da se bodo veselili jutrišnjega dne.

Pošljite SMS s ključno besedo OBROK5 na 1919 in prispevajte 5 evrov v Sklad socialnih obrokov Ljudske kuhinje Pod strehco. 



Pomagate lahko tudi s poljubnimi zneski, kolikor zmorete. Za pomoč štiričlanski družini za ves teden, vam bodo prejemniki hvaležni za vaš prispevek 60 evrov. 

Vsi skupaj pa bomo veseli vsakega vašega prispevka na TRR Humanitarnega zavoda Pod strehco so. p., Zaloška 42, Ljubljana, SI56 6100 0000 6424 560, Delavska hranilnica d.d., Ljubljana.

Hvala vsem, ki boste prispevali za OBROK5 na 1919 ali neposredno z nakazili na TRR.

Več o akciji PODARI OBROK lahko preberete na tej povezavi http://www.podstrehco.si/