Ruska dača je vila tisočerih zgodb. Lani je bila po skrbni
obnovi odprta za oglede, po otvoritvi kavarne in ureditvi okolice privablja
ljubitelje druženja ob popolni kavi, čaju in nebeških sladicah. Tretjega
julija, ob 18. uri, odpira svoja vrata tudi kulinaričnim dogodivščinam.
Tanja, Kristina, Kaja, Ana
Prvo gurmansko doživetje bo premierno kar dvakrat. Najprej
za Rusko dačo kot gostitelja in organizatorja kulinaričnega dogodka, hkrati pa
tudi za ekipo ustvarjalk. In ta ni od muh. Gre za štiri mojstrice kuhanja, ki
jih je široka javnost lahko spoznala v letošnjem priljubljenem resničnostnem
šovu MasterChef: Tanjo Pirc, Kristino Jakopič, Kajo, Balentič in Ano Potočnik.
Televizijska tekma zaradi korona virusa še čaka svoj epilog, zato šefinje za
veliki finale želijo ostati v vrhunski kuharski formi.
AfterChef
Podjetna strokovnjakinja za marketing in odlična kuharica
Tanja Pirc je svojo prihodnost po MasterChefu, ne glede na izid tega šova,
»zakoličila« z oblikovanjem svoje lastne znamke AfterChef. Ideja temelji na
povezovanju odličnih mojstrov in mojstric kuhanja v ekipe, ki pripravljajo
nepozabna gurmanska doživetja. Prijateljstva, zrasla v MasterChefu, so tako
prvi korak dolgoročne, verjamemo uspešne, kulinarične zgodbe.
Zakaj Ruska dača?
Izbor Ruske dače za prvo lokacijo, kjer bo ekipa AfterChef
dokazala svoje kuharske veščine, je bil skorajda »naravna« izbira. Ne le, da
gre za novo, zelo privlačno lokacijo, bogato z različnimi vsebinami, in zgolj
streljaj od središča Ljubljane, ampak ideja povezuje tudi sestri Tanjo Pirc in
Natašo Pirc Musar, ki je skupaj s soprogom Alešem Musarjem solastnica Ruske
dače.
Štiri šefinje – štirje hodi
Vsaka od šefinj bo 3. julija zvečer pripravila eno jed,
goste pa pred tem čaka dobrodošlica »na žlico«, ki bo odraz kulinarične
pestrosti večera in tudi osebnih raznolikosti ustvarjalk. Pripravile bodo
gurmansko popotovanje, sestavljeno iz jedi, s katerimi so se v MasterChefu
najbolj izkazale in zanje dobile največje priznanje sodnikov Bineta Volčiča,
Luka Jezerška in Karima Merdjadija. Tanja bo kreatorka zelenjavne kremne juhe s
poširanim jajcem, Kristina bo pripravila rižoto z mariniranimi škampi, Kaja,
največja poznavalka mesa, bo poskrbela za glavno jed, jagenjčka s črno polento,
baziliko in gobovo omako, Ana pa bo kulinarično doživetja zaokrožila s svojim
znamenitim limoninim tartom.
Odprto za vse ljubitelje dobre hrane, toda butično
Ekipa Ruske dače in AfterChef mojstrice kuhanja vabijo na
večerjo vse, ki znajo uživati v dobri hrani, ki slavijo prave, pristne domače
sestavine, lokalno pridelavo in naravne vire.
Dogodek je odprt, a so zanj zaradi omejenega prostora
potrebne rezervacije, ki jih gostje uredijo osebno v kavarni Ruska dača,
Zg. Gameljne 18, od ponedeljka do petka med 12. in 21. uro ter ob sobotah in
nedeljah od 10.00 do 21.00. Rezervacijo lahko potrdijo tudi prek e-pošte vila@ruska-daca.si ali telefonsko 068 646 148.
Foto: Ruska dača