torek, 16. junij 2020

Slovenske rešitve s kar dvema prvima mestoma!

Znani so nagrajenci natečaja BERNINA Jeans Upcycling Slovenia! 

Idejno zasnovo natečaja so maja pripravili v kreativnem timu Maryna's Quilt Studio & More iz Ljubljane, kjer so tekmovanje tudi organizacijsko zelo uspešno izpeljali. Idejo, da bi iz starih, rabljenih kavbojk sešili nahrbtnike, je v celoti podprl kreativni center švicarske tovarne šivalnih strojev Bernina, ki je poskrbel za strokovno ocenjevanje izdelanih nahrbtnikov in tekmovanju namenil kar dve glavni nagradi: overlock šivalni stroj bernette b44. Žirija, ki so jo sestavljale Tanje Dünner, vodja kreativnega centra BERNINA, Caroline Läubli, urednica revije Inspiration in Mirjam von Thiele z oddelka za izobraževanje v podjetju Bernina, je z vso skrbnostjo ocenjevala prejete nahrbtnike, ki so sodelovali na natečaju BERNINA Jeans Upcycling Slovenia.



Žirija je pohvalila slovensko kreativnost, iznajdljivost in spretnost ustvarjalk.
Po temeljitem pregledu in tudi praktičnem preizkusu uporabnosti ter živahni razpravi, je žirija sporočila veselo novico: »Zaradi izjemne kvalitete sešitih nahrbtnikov, dodelitev enega samega prvega mesta ni bila možna, saj ne bi bila poštena. Zato smo slovenskim rešitvam dodelili kar dve prvi mesti«. Prav tako sta si deveto mesto razdelili dve kreativni rešitvi.

Uvrstitev  Naziv izdelka
   1. mesto: Bernardina 1
   1. mesto: Flower Spring
3. mesto: Van Gogh
4. mesto: Corona
5. mesto: Bern
6. mesto: How Blue, how beautiful
7. mesto: Rožica
8. mesto: Berni
9. mesto: Bernina by DaRa
9. mesto: Geisha

V Maryna`s Quilt Studio & More se kot organizatorji natečaja Bernina jeans upcycling Slovenia vsem udeleženkam iskreno zahvaljujejo in jim iz srca čestitajo!

Slovesna razglasitev in podelitev nagrad udeleženkam bo v Maryna's Studio, Medvedova cesta 17, v Ljubljani.
Ker v Švici še vedno veljajo omejevalni ukrepi zaradi COVID-a 19 in v podjetju Bernina velja skrajšan delovni čas 4 ure, bo datum svečane razglasitve zmagovalk in srečanja določen takoj, ko bodo sodelujoči nahrbtniki poslani s sedeža podjetja Bernina v Slovenijo. V Maryna`s Studio bodo o datumu vse javnosti tudi pravočasno obvestili.

Foto: Maryna`s Studio