petek, 3. julij 2020

Koncert Tomaža Domicelja bo 5. julija v preddverju Križank

Festival Ljubljana predstavlja tradicionalen koncert kantavtorja Tomaža Domicelja, ki je gost Ljubljana Festivala že več let. Na 68. Ljubljana Festivalu se bo predstavil s Peto akustiko, ki pa je zaradi slabe vremenske napovedi prestavljena na nedeljo, 5. julija, in sicer ob 21. uri v preddverju Križank. Vsem imetnikom vstopnic menjava le-teh ni potrebna.


Festival Ljubljana predstavlja tradicionalen koncert kantavtorja Tomaža Domicelja, ki je gost Ljubljana Festivala že več let. Na 68. Ljubljana Festivalu se bo predstavil s Peto akustiko, ki pa je zaradi slabe vremenske napovedi prestavljena na nedeljo, 5. julija, in sicer ob 21. uri v Preddverju Križank. Vsem imetnikom vstopnic sporočamo, da menjava le-teh ni potrebna.



Preddverje Križank bo s svojim magičnim in intimnim okoljem prizorišče zdaj že tradicionalnega poletnega akustičnega Domiceljevega koncerta na ljubljanskem festivalu. Peta akustika bo resnično že peta takšna predstavitev začetnika slovenskega kantavtorstva, ikone Tomaža Domicelja. Nadaljevanje dosedanjih nastopov, imenovanih Čista akustika, bo tako nov povzetek njegovih najzanimivejših ubesedenih skladb kakor tudi svež pristop do nekaterih njegovih povsem instrumentalnih izvedb. K temu bo s svojo improvizatorsko ustvarjalnostjo zagotovo veliko prispeval tokratni Domiceljev gost, revirski harmonikar Jure Tori.

VIDEO - Tomaž Domicelj, kantavtor.


Jure Tori je širšemu občinstvu znan predvsem kot član folk rock skupine Orlek in je v svoji pisani karieri nastopal že na petih celinah, v številnih prestolnicah in na zelo pomembnih prizoriščih. Z lastnimi posnetimi projekti pa je harmoniko raztegnil od folklorne glasbe prek klasike in poezije do tanga. Na Peti akustiki tako ne bo manjkala tudi kakšna izvirna skladba izpod peresa Jureta Torija, ki je sicer lahko znana z njegovih albumov in nastopov, prvič pa bo zazvenela v duetu harmonika-akustična kitara.

Video: Janez Platiše