petek, 29. januar 2021

Jazz z Nino: Anja Hrastovšek

Na televizijskih ekranih ETV v ponedeljek, 1. februarja ob 20.30 uri znova  Jazz z Nino

Po eno in pol letnem premoru se na male ekrane vrača televizijska oddaja Jazz z Nino. Oddaja gosti slovenske jazzovske glasbenike oziroma tiste, ki se v svojem delovanju kakorkoli dotikajo tudi jazzovske glasbe, in jih postavlja na svetovni zemljevid. Avtorica in gostiteljica oddaje je kritičarka, glasbena publicistka in urednica Nina Novak.

Prva oddaja v družbi pevke Anje Hrastovšek bo na sporedu v ponedeljek, 1. februarja ob 20.30 uri na kanalih ETV televizije, dostopne pri vseh štirih telekomunikacijskih operaterjih: Telekomu Slovenije (702), Telemachu (717), T2-u (285) in A1 (360).

Anja Hrastovšek je vsestranska pevka, ki deluje znotraj več slogovno raznolikih zasedb. Je članica vokalne skupine Jazzva, ustanoviteljica in osrednja vokalistka jazz kvarteta The Oakleys ter članica zasedbe SOUL, JAZZ in JAZ, medtem ko sicer opravlja tudi vlogo dirigentke MePZ Medicinske fakultete Cor in mentorice petja. V oddaji, tekom katere bo predvajanih več posnetkov, bo med drugim spregovorila o aranžiranju, pomanjkanju moških vokalistov, razlogih za okrnjen repertoar izvirnih slovenskih jazzovskih vokalnih skladb in pomenu raziskovanja lastnih vokalnih zmožnosti. Prav tako bo razkrila, katera legenda vokalne glasbe v zgodovini jazza ji je v navdih.

Pred ogledom prisluhnite: https://www.youtube.com/watch?v=N-PLZwWCJuw

Oddaja Jazz z Nino v družbi Anje Hrastovšek bo na sporedu v ponedeljek, 1. februarja ob 20.30 uri na ETV televiziji. V torek, sredo in četrtek bodo predvajane ponovitve, oddaja pa bo naknadno objavljena tudi na YouTubu.

Več o televizijski oddaji Jazz z Nino: www.nina-novak-oiseau.si/jazz-z-nino/