sobota, 30. januar 2021

Ne zapiraje osnovnih šol zaradi okužb v domovih za starejše #video

V društvu Srebrna nit se ne strinjamo z zapiranjem osnovnih šol praviloma z izgovorom, da se povečujejo okužbe v regijah zaradi porasta okuženih v domovih starejših. Ocenjujemo, da so takšni argumenti slabo obrazloženi, nedokazani in sprožajo dodatno možnost šikaniranja starejših brez osnove oziroma vznikanje starizma.



Zakaj takoj ne skličete izredne seje pristojnega organa in skupaj s stroko skušate ugotoviti, zakaj prihaja do novih okužb v domovih starejših?

Ne zapirajte šol otrokom, ki pouk, druženje in socializacijo potrebujejo. S  tem povzročate nove medgeneracijske spore, saj starši in otroci zdaj obtožujejo starejše, češ, da so oni krivi, da ne smejo v šolo.

VIDEO RTVSLO

Si resnično želimo takšno družbo, ki bo imela odklonilen odnos do starejših?

Bomo mlade vzgajali tako, da so starejši krivi, da ne smejo v  šolo, ali jih bomo učili empatije, spoštovanja in medgeneracijske solidarnosti?

VIDEO ZON

Pozivamo najbolj odgovorne, da prisluhnete strokovni skupini, državljanom, staršem in otrokom.  Preverite predlog, da samo zaradi okužb v domovih starejših v regiji ne bi zaprli vseh osnovnih šol za otroke v tej regiji!

VIDEO -  V Kopru in Portorožu mirni protesti za odprtje šol in vrtcev.

Koper, Portorož, 31.1.2021 - Ključno sporočilo več sto udeležencev je bilo, da pristajajo na ukrepe za zajezitev širjenja epidemije, vendar z odprtimi šolami.

VIDEO RTVSLO - Protestni shodi v Trbovljah, Kopru, Kranju, Ljubljani in drugih krajih.

Biserka Marolt Meden,
predsednica Srebrne niti