petek, 30. julij 2021

Helena Blagne navdušila občinstvo Ruske dače

Zgornje Gameljne, 29.7.2021 - Butični koncerti, kjer so razdalje med glasbeniki in publiko krajše, kjer se sliši vsak izvajalčev vdih, vsaka morebitna napaka, so za umetnike precej bolj zahtevni, kot v velikih dvoranah. A publiki dajo mnogo več, se jih bolj dotaknejo, stkejo močne vezi z nastopajočimi. Koncert Helena »Intimno« je  publiki na Ruski dači prav zaradi tega zelo jasno pokazal, zakaj je prva in prava dama slovenske zabavne glasbe.


Helena Blagne se publiki preda v celoti. Ne gleda na to ali je njen levi profil v kadru, kot se tudi sama rada pošali, pač pa na odru žari od energije, od veselja do nastopanja, od ponosa na svoje glasbene dosežke, ki jih res ni malo. Svojo glasbo je preobrazila v moderne ritme, med drugim tudi v ritme sambe. Oder si je brez težav razdelila z eno od njenih privrženk iz publike in ji predala v izvedbo svojo pesem.



V duetu je nastopila tudi z gostiteljico Natašo Pirc Musar, s katero sta si za skupen nastop izbrali rusko narodno Konj. Helena se suvereno giblje tudi v opernih napevih in niti napitnica iz La Traviate, ki jo je sama zapela  v tenorju in sopranu, za njen glasbeni razpon ni ovira. Publika je med ploskanjem večkrat spoštljivo vstala in ji tako izkazala iskren poklon. Med številnimi uglednimi gosti večera sta ji prisrčno zaploskala tudi starša nekdanje prve dame ZDA Melanie Trump, oče Viktor in mama Amalija. Skratka, bil je čudovit in nepozaben koncertni večer!



Foto: Sašo Radej