Snovik, 21.7.2021 - Snoviško poletje s številnimi dogodki v Tuhinjski dolini se to soboto, 24. julija 2021 nadaljuje. V Termah Snovik pripravljajo dan postrvi, katerega so poimenovali Postrvijada. Na poletni sobotni poletni dan boste spoznavali vse zanimivosti o najbolj pogosti potočni ribi, postrvi. V gosteh bo strastni ribič, Stane Omerzu, ki je prava enciklopedija informacij in izkušenj z ribištvom in ribiškim turizmom. Pripravljajo atraktivni program delavnic za vse generacije, na svoj račun pridejo tudi ljubitelji kuhanja. Postrv boste lahko okušali tudi na krožnikih v restavraciji Potočka.
10:00- 11:00 Kuharska
delavnica – priprava namaza z dimljeno postrvjo in okušanje slastnih kruhkov
z namazom
(primerno za otroke in odrasle, delavnica je brezplačna, prijave na recepciji)
11:00 Igra RIBOLOV za otroke na zunanjem bazenu
11:30 Otvoritev postrvijade in napoved super nagradne igre
(pred zunanjim bazenom)
Glavna nagrada:
kosilo s tradicionalno tuhinjsko postrvijo za 2 osebi v restavraciji Potočka
12:00 - 13:00 Ustvarjalne delavnice za otroke USTVARI SVOJO
RIBICO
13:30 Zaključek
nagradne igre (žrebanje nagrajencev)
12:00 - 15:00 Čas za okusno kosilo v restavraciji Potočka
(notranja ali bazenska restavracija)
Cena menijev za kosilo: 14 € / osebo (na voljo trije meniji:
mesni, ribji s Tuhinjsko postrvijo in Kneipp vitalni)
14:00 - 15:00 Pobliže spoznajmo (živo) postrv in ribarjenje
Pridruži se Stane Omerzu, strastni ribič in direktor Centra
za promocijo in pospeševanje športnega turizma in ribiškega turizma. Čeprav se palček Snoviček zelo rad zabava z
otroki, bo tokrat zbrano poslušal predstavitev.
V primeru slabega vremena bodo vse zunanje aktivnosti
potekale v notranjih prostorih (notranji bazen oz. večnamenska dvorana
Tuhinjka). Terme Snovik omogočajo, da ves program poteka brezplačno za vse
obiskovalce kopališča in apartmajske goste.
Ni naključje, da v Termah Snovik namenijo dan postrvi. Prav
tuhinjska postrv je na jedilnikih za goste restavracije Potočka dnevno,
pripravljena na različne načine. Tudi letošnje poletje vsako soboto
organizirajo Slovenski večer s
poudarkom na okusih Tuhinjske doline, kamor med drugimi uvrščajo tuhinjsko
postrv, firštov golaž, tuhinjsko filo. Njihove nabavne poti so izredno kratke,
saj je njihova težnja, da sodelujejo z lokalnimi dobavitelji. V kuhinji, ki jo
vodi Advija Halilović, prisegajo na
lokalne, sveže, domače surovine, tudi tiste, ki jih lahko naberejo na lastnem
zelenjavnem vrtu, dnevno pa se sprehodijo po zeliščnem vrtu, kjer med več kot
30imi zelišči najdejo tiste prave, ki dodatno začinijo prav vsak krožnik.
Na spletni strani term https://www.terme-snovik.si/sl/aktivnosti/dogodki-v-termah
preverite tudi ostale prihajajoče dnevne dogodke. Bliža se že Snovičkov
festival v soboto, 7. avgusta 2021, ko palčka Snovička obiščejo njegovi veliki prijatelji.
Foto: Terme Snovik