torek, 27. julij 2021

V Cityparku predali namenu prvo pametno pasjo uto v srednji Evropi #foto #video

Ljubljana, 27. 7. 2021 - V nakupovalnem središču Citypark pred vhodom obiskovalci, ki so prišli s psom že lahko uporabijo pametno pasjo uto, imenovano Pasja vila. V njej bo lahko pes počakal medtem, ko bo njegov lastnik nakupoval. Gre za prvi takšen projekt v srednji Evropi. V poletnem času je pasja vila klimatizirana, v zimskem pa ogrevana.



"Za pametno pasjo uto smo se v Cityparku odločili, ker želimo zagotoviti varno in prijetno okolje našim obiskovalcem in njihovim hišnim ljubljenčkom. Ker so odzivi pozitivni bomo v kratkem postavili še več takšnih pametnih pasjih ut," je dejala vodja marketinga Maja Vidmar. Vstop v nakupovalni center je psom prepovedan, zato upajo, da bo pametna uta pomagala vsem obiskovalcem zagotoviti brezskrbno nakupovanje.

Njena uporaba je za obiskovalce nakupovalnega centra brezplačna. Uta se upravlja preko aplikacije Den4Dogs, ki si jo morajo obiskovalci pred uporabo ute naložiti na svoj pametni telefon.

»Veseli smo, da je nakupovalno središče Citypark prepoznalo prednosti naše Pasje vile za lastnike psov. Velikokrat namreč ljudje pred trgovinami puščajo pse nenadzorovane, zato jih je strah. Naša pametna pasja uta reši ta problem, saj psu omogoča varno zavetje,« je poudaril Aleš Obretan, lastnik Pasje vile in vodja projekta za Slovenijo in regijo Balkan.

VIDEO

Na današnji otvoritvi je vaditelj in vodnik reševalnih psov David Pogačnik iz podjetja Canispoint še dejal, da je treba psa, preden ga pustimo v Pasji vili, najprej navaditi na novo okolje. Priporočil je uporabo pasjih priboljškov, kosti za glodanje in igračo ali odejo, ki je psu domača. Poskrbel je tudi za demonstracijo uporabe pametne pasje ute v Cityparku.

Foto: Janez Platiše