torek, 31. avgust 2021

Pepel in kri – Dan in večer ljubezni na Ruski dači

Zdi se, kot da je ustanovitelj skupine Pepel in kri Tadej Hrušovar pred svojim prezgodnjim odhodom prenesel vso svojo odrsko energijo na tiste, ki skrbijo, da Pepel in kri deluje in še naprej poje njegove ter druge najlepše popevke zlatih časov slovenske zabavne glasbe. Toliko dobre in pozitivne energije, svetlečih se oči in nasmehov se namreč ne vidi vsak dan.



Takšno vzdušje so Meta Močnik, Vojko Sfiligoj, Branka Kraner in Sandra Klemm – ta hip najbolj stalna zasedba skupine Pepel in kri – prenašali z odra na publiko. Ta pa njim nazaj z navdušenimi odzivi, prepevanjem in poplesavanjem kar na stolih. 



Začeli so s kultno Dan ljubezni, ki je v desetletjih od nastanka postala ena številnih ponarodelih pesmi – kar slovenskih ljudskih himen. Tadej Hrušovar jo je napisal za zasedbo, s katero je prek zmage na državni ravni uspešno zastopal takratno Jugoslavijo na Evroviziji. Današnji Pepel in kri so svoj koncertni nastop tudi zaključili s to pesmijo.



Vmes pa je publika neumorno prepevala, ploskala, se pozibavala in se predajala spominom na čudovite, zlate čase domače zabavne glasbe, ki ji Pepel in kri v različnih zasedbah dajejo svoj neizbrisen pečat že 46 let. Zaključni Dan ljubezni je z njimi zapela tudi gostiteljica Nataša Pirc Musar, ki se tej ljubezni, glasbi namreč, vse bolj resno posveča. To je bil čudovit, pozitiven koncertni večer, kjer so vladali samo ljubezen, razumevanje, sreča, prijateljstvo.

Foto: Ruska dača