petek, 3. september 2021

Predsednik Pahor se bo udeležil jubilejne 60. tradicionalne slovesnosti ob vseslovenskem srečanju bivših internirancev in vročil zahvalo

Ljubljana, 3.9.2021 - Iz predsedniške palače so sporočili, da se bo predsednik Republike Slovenije Borut Pahor v nedeljo, 5. septembra 2021, ob 11. uri udeležil jubilejne 60. tradicionalne slovesnosti ob vseslovenskem srečanju bivših internirank in internirancev, političnih zapornic in zapornikov nekdanjih nacifašističnih taborišč in zaporov, izgnancev ter ukradenih otrok, njihovih svojcev in prijateljev, ki bo v Portorožu. Predsednik republike je častni pokrovitelj jubilejne 60. slovesnosti in bo imel na slovesnosti nagovor. Slovesnost bo potekala v kongresni dvorani Colombo Hotel Slovenija Portorož.



Predsednik republike bo ob tej priložnosti Taboriščnemu odboru Ravensbrück pri Zvezi združenj borcev za vrednote NOB Slovenije in njegovemu predsedniku Matjažu Špatu vročil Zahvalo za ohranjanje spomina na osebne zgodovinske izkušnje žrtev taborišč in opominjanje, da si je treba za mir, strpnost in solidarnost nenehno prizadevati.

Foto: Janez Platiše arhiv